Apple a luat o decizie importanta in ceea ce priveste asistentul digital Siri. Gigantul IT a decis sa permita dezvoltatorilor din afara companiei posibilitatea de a creea aplicatii pentru Siri. In urma acestei decizii, utilizatorii iPhone-uri vor putea sa foloseasca Uber, sa publice fotografii pe Shutterfly sau sa efectueze apeluri vocale pe Skype prin comanda vocala, conform Reuters.

Decizia, anuntata luni de Apple la conferinta Worldwide Developers Conference de la San Francisco, este cea mai recenta incercare de a imbunatati functiile Apple, pe fondul incetinirii vanzarilor, conform News.ro

Apple a facut si o demonstratie a functionarii Siri pe un computer Mac, care va putea pentru prima oara sa caute fotografii, documente, muzica si alte fisiere prin intermediul comenzilor vocale. Siri va functiona in mod similar si cu Apple TV.

Intre alte imbunatatiri anuntate de companie, sistemul de plati mobile Apple Pay va functiona pentru unele achizitii pe Internet pe browserul Safari, inclusiv pe computerele Mac, concurand PayPal Holdings. Apple adauga totodata inteligenta artificiala a Siri la aplicatia de mesagerie, care va dobandi acces rapid la emoticoane si la noi mijloace de extindere si schimbare a felului in care sunt afisate textele.

Prezentarea a fost lansata de directorul general al Apple, Tim Cook, care a cerut un moment de reculegere pentru victimele masacrului din Orlando, Florida.

Acesta a fost urmat de o demonstratie a noului sistem de operare pentru Apple Watch, care deschide aplicatiile mai rapid decat versiunea anterioara si care permite utilizatorilor sa scrie mesaje cu degetul pe ecranul ceasului, inclusiv in chineza.

Decizia referitoare la Siri a fost anticipata de analisti, iar evenimentul nu a impresionat investitorii, asa cum s-a intamplat in trecut cu alte anunturi ale Apple.

Apple a mai anuntat in aceasta luna ca va permite publicitatea in rezultatele de cautare ale AppStore, ceea ce le permite sa se remarce in numarul urias de aplicatii din magazinul virtual.

In plus, Apple va oferi dezvoltatorilor o parte mai mare din veniturile aduse de aplicatiile oferite pe baza de abonament.

Sursa foto: violetkaipa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri