Producatorul de computere Acer a anuntat recent catre procurorul sef al Californiei ca hackerii au spart baza de date a companiei si au pus mana pe un numar de 34.500 de informatii privind clientii companiei.

Datele includ nume, adrese si numerele cartilor de credit, inclusiv datele expirarii si codurile CVC. Clientii afectati sunt din SUA, Canada si Puerto Rico, scrie PCWorld.com.

Nu este inca clar cum au intrat hackerii in serverele Acer. Compania a spus doar ca este rezultatul „unei probleme de securitate”. Ceea ce stim, insa, este ca hackerii au obtinut informatii despre clientii care au achizitionat online produse Acer in perioada 21 mai 2015 – 28 aprilie 2016.

Impactul este extrem de mare, intrucat hackerii au practic posibilitatea sa se foloseasca de datele de pe card-urile clientilor, avand toate datele necesare pentru a face tranzactii pe Internet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri