Prynt, un device lansat pe Kickstarter anul trecut si care a atras peste 1,5 milioane de dolari, este, probabil, cea mai impresionanta tehnologie legata de fotografii de la Pinterest incoace. Gandeste-te la pozele miscatoare din Harry Potter si te vei apropia de adevar.

Device-ul Prynt, creat de doi tineri de 25 de ani, este dificil de explicat in cuvinte. „Tatal meu este utilizator inrait”, spune CEO-ul companiei, Clement Perrot. „Iubeste produsul, desi nu intelege cum functioneaza”.

Perrot si CTO-ul companiei David Zhang au construit un atasament pentru telefon care permite printarea instantanee de fotografii, in stilul raposatului Polaroid.

Printarea fotografiilor direct din smartphone-uri este usor de inteles, insa o alta componenta aduce „magia”.

Atunci cand deschizi aplicatia din telefon si misti terminalul deasupra unei fotografii Prynt, aceasta devine imagine animata, pe ecranul telefonului. Grupuri ar putea incepe sa apara, prietenii vor incepe sa cante, sa sara sau apa sa se miste. Vizual, este cel mai apropiat lucru de lumea magina din Harry Potter. Este perfect pentru copii si bebelusi care rareori stau nemiscati.

Celor doi le-a venit ideea dupa un semestru in antreprenoriat, inainte de masterul din Ecole Polytechnique din Paris. Au observat la o petrecere cum oamenii se inghesuiau langa un individ care avea la el un Polaroid si au decis sa creeze un device care sa permita oamenilor sa printeze fotografii direct de pe telefonul mobil. Un an mai tarziu, sprijiniti de un accelerator de investitii, au construit aplicatia si device-ul.

De anul trecut pana acum, pe langa suma obtinuta din Kickstarter, compania a atras si o runda de investitii in valoare de 2,3 milioane de dolari seed si obligatiuni convertibile in actiuni in valoare de 1,5 milioane de dolari. Prynt a livrat circa 20.000 de carcase de cand a intrat pe piata, in decembrie, cu vanzari limitate doar de productie si nu de cerere, conform lui Perrot, citat de presa internationala.

Carcasa costa 150 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri