Bill Gates, renumit filantrop si fondatorul Microsoft, a donat, intr-un act de caritate neobisnuit, 100.000 de gaini catre tarile foarte sarace, in general in Africa sub Sahariana.

Gainile sunt usor si ieftin de intretinut, ii mentin pe copii sanatosi si, mai mult, cei cu spirit antreprenorial ar putea porni si afaceri pe baza lor, a scris Gates pe blog-ul sau.

„Este destul de clar pentru mine ca oricine traieste in saracie ar duce-o mult mai bine daca ar avea cateva gaini”, a spus Gates. A creste si a vinde gaini ar ajuta familiile sa iasa din saracie, considera el. Un fermier cu 40 de gaini ar putea face peste 1.000 de dolari pe an, comparat cu saracia extrema a unora care fac doar 700 de dolari pe an, conform lui Gates.

Fondatorul Microsoft spune ca scopul sau este de a ajuta 30% din familiile rurale din Africa sub Sahariana, prin cresterea si inmultirea gainilor vaccinate.

Citeste si ce ii sfatuieste Bill Gates pe cei care traiesc cu doar 2$/zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri