Bittnet, integrator IT din Romania, anunta incheierea derularii unui plasament privat de obligatiuni corporative. In cadrul procesului desfasurat in perioada 4-15 iulie a.c., in parteneriat cu intermediarul BRK Financial Group, Bittnet a obtinut subscrieri de peste 930.000 euro (aproximativ 4,2 milioane lei) de la 40 de investitori, dintre care patru companii si 36 de investitori privati.

Plasamentul de obligatiuni derulat de Bittnet (BNET), prima companie IT din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a avut loc ca urmare a unei decizii luate de Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) companiei, in data de 28 aprilie a.c. Potrivit AGA, urmatorul pas in dezvoltarea Bittnet il reprezinta listarea emisiunii de obligatiuni pe piata AeRO a BVB, piata pe care Bittnet activeaza din aprilie 2015.

“Este foarte important de mentionat rolul partenerilor nostri de la BRK Financial Group, care ne-au generat mai multe rezultate prin aceasta operatiune chiar fata de cat ne-au promis initial”, a declarat Cristian Logofatu, chief financial officer (CFO) si cofondator al Bittnet.

Obligatiunile emise de Bittnet au o scadenta de trei ani (pana in iulie 2019) si un cupon de 9% anual, platibil trimestrial. Sumele atrase vor fi folosite in finantarea activitatii curente si in planurile de dezvoltare ale companiei.

“Asa cum le-am promis actionarilor in ultimii doi ani, urmarim indeaproape marile trenduri tehnologice, astfel incat sa fim <<first moveri>>. In prezent, acest lucru inseamna ca avem un focus puternic pe cloud – am derulat deja, anul acesta, cateva proiecte de referinta de migrare in cloud - si securitate informatica. Din punct de vedere operational, pentru a marsa in aceste directii, vom continua sa investim in extinderea echipei de vanzari si in activitatile de marketing, vizand cresterea continua a acoperirii geografice. Ca dovada, am dublat anul acesta biroul de la Cluj-Napoca si am deschis, recent, un nou birou la Sibiu. Finantarea de tip obligatar, caracterizata printr-un termen mediu al orizontului de timp, este una mai potrivita pentru timeframe-ul de realizare, pe care il au planurile noastre de dezvoltare”, a subliniat Mihai Logofatu, chief executive officer (CEO) si cofondator al Bittnet.

Bittnet este o companie antreprenoriala romaneasca din sectorul IT, fondata in 2007 si controlata de fratii Mihai Logofatu si Cristian Logofatu. In aprilie 2015, a devenit prima companie IT din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti. Actionarii companiei sunt fratii Logofatu (64,66%), antreprenorul Razvan Capatina (20,42%), fondul de investitii polonez Carpathia Capital (6,77%) si alti investitori privati (8,17%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri