Microsoft a anuntat venituri de 20,6 miliarde de dolari in al patrulea trimestru din anul financiar 2016, in scadere cu 7% de la an la an. Veniturile operationale s-au ridicat la 3,1 miliarde de dolari, comparat cu o pierdere de 2,1 miliarde de dolari in acelasi trimestru al anului precedent.

Profitul net a fost tot 3,1 miliarde de dolari, comparat cu pierderi de 3,2 miliarde de dolari cu un an in urma.

Intregul an financiar a adus Microsoft venituri totale de 85 de miliarde de dolari, in scadere cu 9% fata de 2015. Profitul net s-a ridicat la 16,8 miliarde de dolari, in crestere cu 38%. Pierderile din anul 2015 au fost cauzate in principal de reevaluarea asset-urilor Nokia, de 7,6 miliarde de dolari.

Segmentul Intelligent Cloud a adus venituri de 6,7 miliarde de dolari, in crestere cu 7%, cu venituri operationale de 2,2 miliarde de dolari, in scadere cu 17%. Surpriza trimestrului a venit insa din divizia More Personal Computing. Per total, aceasta a generat venituri de 8,9 miliarde de dolari, in scadere cu 4%, in timp ce veniturile operationale s-au ridicat la 1 miliard de dolari, in crestere cu 59% - veniturile din licente Windows au fost in crestere, scrie Arstechnica.com.

Veniturile din vanzarile de device-uri, insa, au cazut puternic – compania a inregistrat o scadere de 35%, in special din cauza vanzarilor slabe de terminale mobile (scadere de 71%). Veniturile din vanzarile X-Box au scazut de asemenea cu 9%, compania comercializand mai putine console, la un pret mai mic decat cu un an in urma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri