Aplicatia de ride sharing Uber a inaintate o plangere catre Comisia Europeana, impotriva statului Ungaria, unde legislatia intrata in vigoare in iulie a facut serviciul ilegal.

Rob Khazzam, general manager Uber pe Europa, a declarat ca firma are ca scop intoarcerea pe piata din Budapesta, unde si-a inceput operatiunile in 2014. Uber avea 160.000 de utilizatori si 1.200 de soferi in Ungaria.

“Vrem sa readucem un serviciu care a fost acceptat de atat de multi oameni”, a spus el. “Vrem sa ne asiguram ca oamenii din Ungaria au cces la un serviciu care este disponibil in aproape toate statele UE”.

Legislatia aprobata de Parlament in iunie si care a intrat in vigoare pe 24 iulie a permis autoritatilor sa amendeze soferii Uber si servicii similare, sa le blocheze site-urile si aplicatiile si chiar sa suspende permisele de conducere ale soferilor Uber pentru 6 luni, scrie presa internationala.

Uber s-a lansat in Romania la inceputul anului 2015, initial in Bucuresti si, in urma cu cateva zile, si in Cluj Napoca. In orasul transilvanean a intampinat unele probleme, cativa soferi Uber fiind amendati dupa ce au fost raportati de taximetristi politiei locale. Uber da asigurari ca serviciul va continua, atat in Bucuresti cat si in Cluj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri