Lenovo Group a inregistrat un profit net, in primul trimestru fiscal incheiat in iunie, in crestere cu 64%, la 173 de milioane de dolari. Profitul Lenovo Group a fost sustinut de vanzarea unor active, dar divizia de dispozitive mobile a continuat sa inregistreze pierderi, in conditiile in care preluarea Motorola nu a adus avantajele scontate, relateaza Reuters.

Rezultatele Lenovo Group de anul trecut au fost afectate de costurile de restructurare. Un castig de 132 de milioane de dolari din vanzarea unei cladiri de birouri din Beijing a urcat profitul peste nivelul de 130,1 milioane de dolari anticipat de analisti, conform News.ro.

Lenovo, care a cumparat producatorul de telefoane Motorola in 2014, pentru a reduce expunerea la piata PC-urilor, a anuntat ca vanzarile de smartphone-uri ale companiei la nivel mondial au scazut cu 31% in primul trimestru fiscal, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Divizia de dispozitive mobile, care include Motorola si alte operatiuni, nu va obtine profit inainte de semestrul care va incepe in octombrie 2017, potrivit companiei. Veniturile grupului au scazut in primul trimestru fiscal cu 6%, la 10,05 miliarde de dolari fata de intervalul similar al anului trecut, dar sunt peste estimarile analistilor, de 9,63 miliarde de dolari.

Sursa foto: Peter J. Kovacs / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri