Lanai, a sasea cea mai mare insula din Hawaii

Lanai, a sasea cea mai mare insula din Hawaii

Lui Larry i-a placut dintotdeauna sa cumpere lucruri sau proprietati. Si nu orice fel de lucruri, ci lucruri masive, impresionante, cu care “sa ia ochii”.

1. Lanai, a sasea cea mai mare inslua din Hawaii

Daca cei mai multi dintre noi se zbat pentru a-si lua un apartament si o masina, Larry Ellison detine 98% dintr-un paradis tropical de 140 mile patrate, dar si o treime din toate proprietatile de pe insula din arihipeleag.

Planul sau este de a construi “prima comunitate independenta economic, 100% verde”. Asta probabil cat timp noi, oamenii "de rand", ne gandim daca sa ne luam pisica sau catel, ca animal de casa.

Multe vile si chiar cateva cartiere

Multe vile si chiar cateva cartiere

Larry este considerat un “cumparator serios de case de lux” si si-a dus hobby-ul pana la punctul in care nici macar nu mai cumpara doar case individuale, ci intregi cartiere din jurul lumii.

Cea din imaginea de mai sus se numeste Ellison State si se afla in Woodside, California. A costat doar 200 de milioane de dolari sa fie construita. Larry detine alte 23 de case, doar in zona aceasta.

Ne intrebam cat de des intra, efectiv, in ele.

Un yacht hi-tech

Un yacht hi-tech

Ellison detine Team Oracle USA, care concureaza la Cupa Americii, o competitie de yachting fondata in 1851. Initial, aceasta era gandita ca un concurs de marinarit; intre timp insa, aceasta s-a transformat in “cine construieste si aduce in concurs un yacht cu panze care sa zboare, dar si sa stea in apa suficient cat sa nu fie descalificata echipa”. Este vorba despre bijuteria tehnologica a lui Larry Ellison, bineinteles.

Echipa a castigat Cupa in 2013. Si noi avem hidrobiciclete in Herastrau.

Propria companie aeriana

Propria companie aeriana

Multe celebritati sau formatii de muzica au propriile avioane. Larry Ellison insa are propria companie aeriana – toate aeronavele fiind la dispozitia lui. Ce este adevarat e ca, la inceputul anului curent, Larry a renuntat la majoritatea flotei – cel mai probabil nu din lipsa de bani, cat datorita inutilitatii absolute.

(probabil) O camera criogenica

(probabil) O camera criogenica

Larry nu va admite acest lucru, insa, mult sub centrul Lawrence Ellison Foundation, un ONG fondat de el pentru “a sustine cercetarea genetica din spatele imbatranirii si a duratei de viata”, se considera ca el ar avea propria camera de criogenare – probabil in incercarea de a-si prelungi viata.

Alaturi de capul lui Walt Disney si parul de pe pieptul lui Simon Cowell, Larry se va trezi in viitor la viata, ca un zeu – unul cu case faine si un vapor care zboara.

Unul dintre cele mai mari yacht-uri din lume

Unul dintre cele mai mari yacht-uri din lume

Rising Sun se numeste, si este un Yacht construit in 2004 de o companie germana, special pentru Larry Ellison. Acesta fost refacut in 2007. Yacht-ul este al 11-lea ca marime din intreaga lume.

Din 2010, yacht-ul a fost impartit cu David Geffen, care a cumparat jumatate din el. Costul construirii lui? Circa 200 de milioane de dolari.

Sursa foto: Shutterstock: drserg