Directorul general al Apple, Tim Cook, critica politicile UE in legatura cu taxele. Comisia Europeana a impus gigantului IT placa unor taxe retroactive de 13 miliarde de euro drept "o porcarie politica totala", motivata, in parte, de prejudecati anti-americane, potrivit Reuters.

Directorul general al Apple a spus intr-un interviu acordat publicatiei Irish Independent ca va colabora indeaproape cu autoritatile irlandeze pentru a incerca sa anuleze decizia UE, el aratand ca grupul este dedicat operatiunilor din Irlanda, conform News.ro.

”Nimeni nu a facut ceva gresit aici, trebuie sa ramanem uniti. Irlanda este hartuita, ceea ce este inacceptabil” a declarat Cook, adaugand ca este ”o porcarie politica totala”.

El a subliniat ca prejudecatile anti-americane sunt unul dintre motivele pentru care Apple ar fi devenit o tinta. Comisia Europeana a ordonat in aceasta saptamana ca Apple sa plateasca retroactiv Irlandei taxe de 13 miliarde de euro, considerand, dupa o investigatie de trei ani, ca acordul de facilitati fiscale convenit de compania americana cu guvernul de la Dublin este ilegal, intrucat incalca reglementarile referitoare la ajutoarele de stat.

Sursa foto: JStone/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri