Tim Cook, CEO-ul Apple, iese la rampa pentru a prezenta cele mai noi produse Apple - asteptam detalii despre iPhone 7, noua generatie de smartwatch-uri Apple Watch 2, dar si despre noua linie de MacBook-uri, iPad-uri si update-uri software. Transmitem near LIVE cele mai interesante amanunte despre produsele si serviciile gigantului american.

Pretul iPhone 7? La fel ca iPhone 6S la lansare - 649$. Cinci culori disponibile si porneste de la 32 de Gigabiti, Apple renuntand la 16 Gb (prea putin)
iPhone 7 Plus - 769$ (tot 32 de gigabiti, 128 Gb si 256 Gb)

iPhone 6S - primeste de asemenea "tratamentul" 32 de Gb, nemaiproducandu-se modelul de 16Gb. iPhone SE devine "cel mai slab" iPhone disponibil pe piata. Preorders - 9 septembrie, pe 16 septembrie vor fi onorate primele comenzi, in 28 de tari. O saptamana mai tarziu, si in Romania!

Airpods vor costa, separat, 160$.

Pare ca Tim Cook nu are pregatit un "and one more thing!", patentat de Steve Jobs. Evenimentul ia sfarsit cu un concert al Sia.

[UPDATE 21:40]

Apple 7 are un design "complet diferit si este cel mai performant iPhone de pana acum!", spune Tim Cook. Urmeaza un clip clasic Apple, close-up-uri ale mecanismelor din iPhone si ale terminalulu in sine. Impresionant, ca de obicei - ramane insa de vazut si "ce poate" terminalul companiei americane. S-a asternut linistea in sala.

Noul terminal pare foarte...stralucitor.

10 facilitati si caracteristici majore:

  • Design-ul - jet black (high gloss) si black (care NU este atat de stralucitor - rasuflam usurati). Totodata, gold, silver si rose gold.
  • Home button - reedsign, mai responsive, mai rapid si chiar customizabil. Devine force sensitive, poti practic sa apelezi notificari, ringtone-uri, mesaje direct de pe buton, prin motorul tactil - ramane de vazut/simtit si cat de usor se poate folosi;
  • Rezistent la apa si la praf - ceva asteptat de multi. IP67 protection standard - poti sa il scapi in apa.
  • Camerele foto de pe iPhone 7 si iPhone 7 Plus- "avans extraordinar pentru telefoane, totul este nou" - optical image stabiliser, atat in iPhone 7 cat si iPhone 7 Plus, lentine cu 6 elemente, senzor cu 60% mai rapid si 30% mai eficient energetic. Flash-ul este QUAD Led, 50% mai multa lumina si compenseaza pentru lumina artificiala. Expunerile difera in functie de subiectele fotografiate. Reprezentantii Apple arata cateva fotografii realizate cu noua camera - arata, intr-adevar, deosebit. Live photos a primit stabilizare, editare. In iOS 10 poti fotografia RAW images, mai editabile.Camera frontala a crescut de la 5 la 7 MP si a fost, de asemenea, perfectionata. Stabilizarea se face automat. iPhone 7 Plus are DOUA camere integrate! Una cu wide-angle, ca in iPhone 7, a doua este Telephoto, exclusiva pentru iPhone 7 Plus. Practic, camera poate face zoom optic, pana la 2x. Poti face si zoom, insa digital, pana la 10x. Este clar - marele plus al celor doua terminale par a fi camerele foto, cu atat mai mult cu cat acum, pe iPhone 7 Plus, poti integra si un efect de adancime, similar cu o camera profesionala D-SLR.
  • Retina HD Display - pe Iphone 7 si iPhone 7 Plus este cu 25% mai aplrins, standard cinema si color management. Se pastreaza 3D Touch-ul. Apple incheie parteneriat cu Instagram - finally.
  • Audio - speakerele - sunt, pentru prima oara, stereo. De doua ori mai puternice.
  • Castile - NU vor fi wireless - vor fi insa conectate prin port-ul lightning (de incarcare). Practic, Apple renunta la jack-ul clasic.
  • Wireless - si totusi, Apple introduce AirPods, wireless. Raspund la touch (poti accesa Siri cu double touch, direct pe casti). Totodata, recunosc vocea ta si reduc zgomotele externe. 5 ore de ascultare, pe incarcare. Se conecteaza wireless la telefon dar si la Apple Watch sau iPad si Mac-uri. Pare a fi un pas important, arata insa destul de dubios - ca niste betisoare pe care le bagi in ureche si mergi cu ele pe strada.
  • Apple Pay - in SUA, peste 90% din tranzactiile wireless pri telefon se fac prin Apple Pay, sustin oficialii Apple. In Romania inca nu este disponibil - "in toamna aceasta vom introduce serviciul in mai multe state". Unul dintre ele va fi Japonia. Este putin probabil ca Romania sa se afle pe lista.
  • Performanta - poate cel mai important element - un cip nou A10Fusion Quad Core, cu 40% mai rapid ca A9 din 6S, sau de 120x mai rapid decat iPhone 1. Doua dintre nuclee sunt de mare eficienta, pentru o autonomie mai mare a bateriei. Grafica - 6 nuclee, 50% mai rapid decat A9, la jumatate din energia consumata. Apple fuzioneaza ca A10 Fusion este "cel mai rapid procesor dintr-un telefon, indiferent de brand". Practic, este un nou pas (si) pentru gaming dar si programe de grafica precum Adobe.

Autonomia bateriei la iPhone 7 - WiFi - 14-15 ore, oficialii companiei sustin ca autonomia este cea mai buna. Comparat cu iPhone 6S, in medie primesti peste 2 ore/zi.

[UPDATE 21:00]

iPhone - Tim Cook intra pe scena pentru a prezenta noul iPhone. Pana in prezent, Apple a vandut peste 1 miliard de iPhone-uri. iOS 10 - cea mai mare lansare a unui sistem de operare pentru Apple - Siri poate apela acum si aplicatiile; redesign al Maps (un esec al Apple in fata Google Maps - n.r.). Totodata, include si aplicatia Apple Home kit, prin care poti controla sistemele electronice din casa - smart home.



Messages - poti adauga noi efecte pe intreg ecranul, noi stickere pe care le poti aplica oriunde pe ecran.

Urmatorul iphone se numeste.....iPhone 7 (este oficial).

[UPDATE 20:45]

Urmatoarea generatie de Apple Watch este prezentata printr-un video "marca Apple" - minimalist, in reluare, apoi in viteza. Pare a fi rezistent la apa, daca privim clipul. Apple pare sa puna accent pe partea sportiva, de asemenea. La exterior, pare insa similar cu modelul anterior - nu este neaparat un lucru rau, de gustibus. Urmeaza confirmarile (?):

  • Apple Watch Series 2 este denumirea completa
  • Apple Watch Series 2 este "swim proof", rezistent la inot; Rezistent pana la 50 de metri sub apa.
  • Inginerii Apple au refacut modelul speaker-ului astfel incat sa scoata, el insusi, apa care intra prin orificii;
  • Ce contine - Procesor Dual Core (50% mai rapid), GPU de 2 ori mai puternic decat primul model, Night Sky va putea rula fara nicio problema, spun oficialii Apple - ruleaza la 60 FPS. Totodata, ecranul este de doua ori mai luminos, 1000 nits.
  • Marele anunt - Built In GPS!

Apple Watch Series 2 vine si intr-un material nou - CERAMICA, pe langa cele traditionale - metal, otel. Totodata, Apple a pastrat varietatea mare de curele. Din pacate, nicio vorba despre durata de viata a bateriei, si nici dimensiunile. Apple Watch Series 2 a incheiat si un parteneriat cu Nike - o aplicatie speciala (care iti aminteste ca nu ai alergat suficient si ca este vremea perfecta pentru a o face) si o curea special conceputa pentru alergatori, in patru culori diferite.

Inca nicio vorba despre autonomie sau diferente de design.

Pretul - 369$, Nike+ la acelasi pret si Apple Watch #1 primeste acelasi procesor Dual Core si costa 269$. Septembrie si octombrie vor fi lunile de lansare.

[UPDATE: 20:40]

Detalii despre Apple Watch 2 si Watch OS3, prezentate de Jeff Williams: aplicatiile se lanseaza mai rapid, aplicatiile fitness sunt mai precise. Pokemon GO vine pe ceasurile Apple, de asemenea.

Pokemon Go a fost downloadat de peste 500 de milioane de ori. Trainerii au mers mai mult de 4,6 MILIARDE de kilometri, jucand. Product managerul Pokemon Go ofera un demo al Pokemon Go pe Apple Watch. Practic, primesti pe ceas informatii privind pokestop-uri si pokemoni din apropiere, aratandu-ti totodata cati pasi ai facut si cate calorii ai ars - o aplicatie amuzanta, insa nu se stie daca acest lucru va opri scaderea interesului pentru aplicatie, dupa boom-ul initial.

[UPDATE - 20:32]

Toti managerii Apple trebuie sa stie sa pronunte, apasat, cuvintele "amazing", "great", "incredible" sau "you're gonna love it!". Or else.

Revenind - Tim Cook prezinta noul APPLE WATCH si nu rateaza momentele in care poate lovi in concurenta - prezinta un grafic prin care arata cum Apple Watch a devenit cel mai bine vandut smartwatch din lume, in ciuda concurentei. Mai mult, loveste chiar si in ceasurile traditionale, subliniind ca este al doilea cel mai bine vandut ceas, in general, intr-o perioada de doar 8 luni!

[UPDATE 20:30]

In continuare, Tim Cook discuta despre actiunile Apple in sistemul de educatie - donatii de tablete si Apple TV-uri pentru scoli, programe speciale pentru profesori, dar si elevi.

Apple incearca astfel sa "ia fata" Google, companie cunoscuta pentru actiunile ample in sistemul educational. Lovitura directa - iWork Real Time Collaboration, contra data Google Docs. Simtim ca o sa se discute destul de mult despre software-ul acesta si comparatii cu Google Docs in viitorul apropiat. Sistemul permite si animatii.

[UPDATE 20:21]

Reprezentantii Nintendo continua sa demonstreze jocul Super Mario Run - un parteneriat major atat pentru Apple cat si Nintendo, care ar putea ajuta ambele companii. Anuntul este intampinat cu aplauze frenetice din sala.

Este un inceput bun pentru evenimentul Apple - nu pun accent pe hardware, cat pe ecosistem - cel mai mare si variat din piata. Plus, aduce zambete prin binecunoscutul personaj de joc video.

Tim Cook nu pierde ocazia sa multumeasca Nintendo pentru faptul ca au introdus jocul Mario pe iOS prima oara.

[UPDATE 20:15]

Tim Cook continua spunand ca App Store a generat de doua ori mai multe venituri decat concurentul cel mai apropiat (Android - n.r.). CEO-ul companiei continua spunand ca cea mai mare categorie, cu 0,5 milioane de aplicati, este gaming-ul. Per total, App Store are 140 de miliarde de aplicatii! Un numar gigant, din orice unghi l-ai privi.



Tim Cook il invita pe MARIO in App Store - jocul intra, oficial, in magazinul Apple - veste mare pentru compania americana. Urmeaza o demonstratie a jocului - usor de accesat.

[UPDATE 20:10]

Tim Cook intra pe scena si, folosind cuvinte pe care Steve Jobs, co-fondatorul companiei le folosea frecvent (precum GREAT, EASY, GORGEOUS) vorbeste despre Apple Music - si milioanele de melodii pe care le poti asculta. Mai mult, Apple a avut 70 de lansari exclusive pentru acest serviciu.

[UPDATE 20:05]

Luminile se sting, incepe o melodie One Republic - probabil un hint privind faptul ca, asa cum ne-au obisnuit anii trecuti, Apple i-a invitat sa cante, LIVE, la finalul show-ului? Urmeaza si Sweet Home Alabama - mai pe stilul lui Tim Cook, CEO-ul Apple.

Este ora 20:00 si, ca in fiecare an in aceasta perioada, Apple va prezenta noua linie de produse a companiei. Probabil si in acest an vor exista multe voci care vor spune ca "Apple nu a adus nimic nou!", insa, la fel ca in fiecare an, terminalele vor zbura de pe raft.

Vom asista la o noua camera? Fara jack de casti? Oare chiar se va numi iPhone 7 sau altcumva? Ramaneti cu noi pentru LIVE coverage!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri