Hewlett Packard Enterprise separa de grup activele software neesentiale, care vor fuziona cu compania britanica Micro Focus International intr-o tranzactie de 8,8 miliarde de dolari, relateaza Reuters. Operatiunea face parte din planurile directorului general Meg Whitman de concentrare a strategiei HPE catre cateva domenii strategice, cum sunt retelele, stocarea de date si servicii, dupa separarea, anul trecut, de producatorul de PC-uri si imprimante HP.

”Cu anuntul de astazi facem un nou pas important spre crearea unei companii cu ritm rapid de dezvoltare, cu marja de profit ridicata si flux mai solid de capital, bine pozitionata pentru clienti si viitor”, afirma Whitman intr-un comunicat, conform News.ro.

Acordul cu Micro Focus, o companie multinationala de software cu sediul in Newbury, Marea Britanie, a fost anuntat impreuna cu cele mai recente rezultate trimestriale ale HPE. Pentru trimestrul al treilea, HPE a raportat venituri nete de 12,2 miliarde de dolari, in scadere cu 6% de la 13,1 miliarde de dolari cu un an in urma.

Acordul are loc in aceeasi zi in care Dell si EMC au finalizat fuziunea care unifica doi dintre cei mai mari rivali ai HPE. Tranzactia ar urma sa fie scutita de taxe pentru HPE. Micro Focus va plati 2,5 miliarde de dolari in numerar catre HPE, ai carei actionari vor detine 50,1% din noua companie, care va opera sub numele Micro Focus si va fi condusa de sefii acesteia.

HPE va suporta costuri exceptionale de 700 de milioane de dolari legate de separarea activelor. Prin aceasta tranzactie, HPE va inapoia in Marea Britanie una dintre firmele pe care le-a cumparat anterior. HPE a preluat o parte din portofoliul sau software in cadrul achizitiei companiei britanice Autonomy, in 2011. Aceasta achizitie ar fi trebuit sa formeze elementul central al strategiei HP in domeniul software.

Ulterior, HP a reevaluat in scadere trei sferturi din valoarea companiei, acuzand sefii Autonomy de management financiar defectuos. Alte active incluse in fuziune sunt software pentru aplicatii destinate managementului livrarilor, date, securitate IT, managementul informatiilor si guvernanta si software destinat managementului operatiunilor.

Micro Focus, cu o capitalizare de 4,45 miliarde de lire sterline (6 miliarde dolari) a facut in ultima perioada o serie de achizitii pentru stimularea cresterii, iar aceasta din urma este cea mai mare.

Sursa foto: Tsyhun / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri