A avut curajul acum sase ani de zile sa inceapa un proiect de transmisiuni video pe Internet, intr-o perioada in care mai multe proiecte nu avansasera. Intre timp, Clement Nicolaescu si echipa sa de la Flexi.Live are clienti mari internationali dar si din Romania si, incet-incet, arata ca orice este posibil daca iei in calcul un cumul de factori. Urmareste-l pe Clement la WALL-STREET 360.

Este transmisiunea video un business foarte scump? "La nivel de antreprenoriat, este in continuare un business foarte scump intrucat echipamentul costa foarte mult, iar la nivel de productie, daca vrei sa faci lucrurile asa cum trebuie, este, de asemenea, destul de scump. Daca insa comparam cu ce inseamna in televiziune productia video, diferentele sunt enorme, in favoarea Internetului", subliniaza Clement.

Probleme? Nu exista filmare care sa nu fi avut probleme, insa exista filmari unde nu se VAD problemele, spune, zambind, Clement. "Realitatea este ca si pe parcursul pregatirii apar tot felul de complicatii - mai ales ca vrei sa transmiti LIVE. In lumea reala nu exista planificare atat de buna incat sa nu existe probleme", subliniaza Clement.

Marketing-ul Flexi Live nu este extrem de riguros, compania nu are un plan si o structura foarte bine pusa la punct ci, pur si simplu, "incercam sa ne facem treaba cat mai bine acolo unde merge si, incet-incet, se aude de noi, inclusiv pe plan international". 30% dintre proiecte sunt din afara si 70% sunt din Romania, insa proportia in bani este spre 50-50%.

"Este o diferenta de preturi in ce obtinem de afara, fata de ce obtinem in Romania. Iesirea afara este rezultatul unor eforturi, nu pentru ca asa a fost gandit business-ul", spune Clement Nicolaescu.

Tehnologia video

In transmisiunile video online, tehnologia se schimba extrem de des, subliniaza antreprenorul. "Am ajuns sa avem o cutiuta cat un portofel, care face aceeasi treaba cat un van mare! Toate acestea costa insa mult si mai ales trebuie sa stim sa le folosim, dar si sa le cunoastem capriciile - nu exista inca, din pacate, echipament perfect".

Daca ar fi sa poata schimba ceva, Clement ar inventa tehnologii de filmare complet wireless. "Din pacate, nu scapam inca de cabluri cand vine vorba de filmari", spune el, zambind (amar).

Urmareste intreg interviul cu Clement Nicolaescu pentru a afla informatii despre costurile unui astfel de business, formarea unei echipe si ponturi despre extindere internationala, dar si in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri