Coreea de Nord are numai 28 de site-uri inregistrate in tara, ce pot fi accesate de populatie, arata datele obtinute dupa ce administratorii de sistem au configurat gresit unul dintre serverele principale, permitand accesarea acestuia din afara, relateaza The Guardian.

Toti utilizatorii de internet au putut sa acceseze de pe server numele domeniilor inregistrate ca apartinand din Coreea de Nord, cu terminatia "kp", scrie News.ro. Multe dintre site-uri apartin organismelor oficiale, precum Comisia pentru relatii culturale si Agentia maritima, dar si unor organizatii oficiale de presa, precum Pyongyang Broadcasting Service si Rodong Sinmun, ziarul Partidului Muncitorilor.

O alta pagina inregistrata in Coreea de Nord este cea a companiei aeriene nationale, Air Koryo. Printre altele, mai exista site-uri nord-coreene specializate in filme si bucatarie. „Acum avem o lista completa a numelor de domenii din tara si, surprinzator sau poate nesurprinzator, este foarte mic”, a declarat inginerul specializat in securitatea informatica Matt Bryant, care a descoperit eroarea de programare a serverului.

Bolggerul Martyn Williams, care se ocupa de tehnologia disponibila in Coreea de Nord, a atras atentia ca lista nu contine dezvaluiri importante in legatura cu prezenta online a tarii si a notat ca alte materiale, ce ar putea fi mai sensibile, nu pot fi accesate decat de cativa nord-coreeni privilegiati, pe versiunea de internet a statului comunist.

“Este important de notat ca acesta nu este un sistem de nume de domenii pentru intranet. Acela nu este oricum accesibil de pe internet”, a spus el.

Sursa foto: Maxim Tupikov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri