Twitter a initiat discutii cu mai multe companii din IT pentru a cauta un posibil cumparator, a declarat o sursa apropiata situatiei pentru Reuters. Compania care opereaza platforma de social media se confrunta cu cea mai lenta crestere a veniturilor de la listare, in 2013.

Actiunile Twitter s-au scumpit cu 14% la bursa din New York,depasind pragul de 21 dolari, dupa ce in piata au aparut informatii legate de o posibila vanzare a companiei, relateaza publicatia The Wall Street Journal, in editia online, citata de News.ro.

CNBC a relatat, citand surse neprecizate, ca vanzarea nu este iminenta, insa Twitter ar putea primi in curand o oferta, pe lista potentialilor cumparatori fiind Salesforce.com Inc si compania Alphabet Inc, care controleaza Google.

Twitter nu a comentat informatia.

Dupa aparitia informatiilor, actiunile Twitter s-au apreciat cu 14%, la 21,28 dolari, la deschiderea bursei din New York. In ultimul an, titlurile companiei pierdusera 30% din valoare.

Dupa listarea companiei la bursa in noiembrie 2013, la un pret de 26 dolari pe actiune, Twitter s-a confruntat cu cresterea lenta a numarului de utilizatori si cu incetinirea majorarii veniturilor.

In al doilea trimestru din acest an, Twitter a inregistrat o crestere a veniturilor cu 20%, cea mai slaba rata de crestere a companie pana acum si al optulea trimestru la rand de incetinire a avansului.

Dupa numirea in functia de director general a lui Jack Dorsey, in 2015, Twitter a incercat sa revigoreze afacerile mizand pe continut video si pe facilitarea postarii de mesaje scurte.

Saptamana trecuta, Twitter a introdus primul sau live-stream de la un meci de fotbal american, cu o audienta medie de 243.000 de vizualizari pe minut.

Totusi, numarul este foarte mic comparativ cu audienta de 15,4 milioane de telespectatori care au urmarit meciul la televizor, pe canalele CBS si NFL Network.

Insa transmisiunea meciului este doar un prim pas in strategia Twitter de a miza pe continutul video. Twitter intentioneaza sa transmita in direct si dezbaterile dinaintea alegerilor prezidentiale.

Totusi, problemele Twiter au generat tot mai multe discutii despre o posibila preluare, mai ales in conditiile in care apar tot mai multe fuziuni si achizitii pe piata companiilor din sectorul Internet.

Sursa foto: Yeamake / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri