Compania Acer, al patrulea producator mondial de calculatoare personale, estimeaza ca la finele anului 2006 va detine o cota de 20% din piata romanesca de notebook-uri, ocupand astfel primul loc in aceasta piata, au declarat reprezentantii companiei
"In primul trimestru al anului in curs Acer a avut o cota de piata de 10% pe segmentul calculatoarelor portabile si s-a clasat pe locul cinci, dar ne asteptam ca vanzarile de notebook-uri pe piata locala sa creasca, existand deja o migratie a utilizatorilor de la calculatoarele desktop la echipamentele mobile", a declarat Dmitry Elizarov, director general pentru Europa de Est in cadrul Acer.

Un alt aspect care ne face sa fim increzatori ca vanzarile de notebook-uri vor creste este rata inca mica de penetrare a acestor echipamente in randul consumatorilor care in cazul Romaniei este sub 15 % in timp ce in Ungaria a depasit 36% iar in Bulgaria se apropie de 20%, a mai spus acesta acesta.

Vanzarile de notebook-uri in Romania au inregistrat o crestere constanta in ultimii ani ajungandu-se de la 5000 de unitati vandute in primul trimestru din 2003 la aproape 35.000 de notebook-uri in primul trimestru al acestui an. Al doilea trimestru a adus o scadere a numarului de unitati vandute pana la sub 23.000 de bucati, pe fondul unui regres de ansamblu al pietei romanesti de calculatoare personale (atat desktop-uri cat si laptop-uri), a declarat Bogdan Iftemie, directorul de vanzari al Acer Computer GmbH.

"Dintre cauzele care au provocat acest recul al pietei cele mai importante au fost inhibarea creditului de consum, saturarea pietei si poate o redirectionare a investitiilor clientilor in perspectiva aderarii", a completat acesta.

Acer nu are vanzari directe, toate produsele companiei fiind comercializate printr-o retea de parteneri. Cooptarea marilor retaileri in aceasta retea impreuna cu planurile agresive de extindere anuntate de acestia intaresc speranta intr-o evolutie crescatoare a pietei, a mai spus Bogdan Iftemie.

De asemenea oficialii companiei au declarat ca Acer estimeaza ca pana la sfarsitul anului va detine locul trei pe miata monitoarelor LCDsi locul 10 pe piata de calculatoare desktop.

infiintata in anul 1976, Acer este in acest moment prezenta la nivel mondial in peste 100 de tari, raportand pentru 2005 vanzari globale de 9,7 miliarde de dolari.

Acer are cele mai mari vanzari de notebook-uri in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), cu o cota de piata de 19,2%, compania ocupand de asemenea locul trei intr-un clasament general al vanzarilor de calculatoare personale (desktop-uri si laptop-uri) in aceasta zona, potrivit unui raport Gartner citat de companie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri