Microsoft a investit peste 3 miliarde de dolari in constructia infrastructurii cloud in Europa, din care 1 miliard de dolari in 2015, in cadrul strategiei directorului general Satya Nadella de a se concentra pe atragerea de clienti ai companiilor concurente Amazon.com si Google, transmite Bloomberg.

In 2017, producatorul de software va deschide centre de date in Franta, a declarat Nadella intr-un interviu. Microsoft si-a marit deja de peste doua ori capacitatea de a oferi servicii bazate pe Internet in Europa, creand o retea de centre in diverse tari europene, pentru a raspunde reglementarilor si preferintelor de stocare locala a datelor, conform News.ro.

“Ma astept ca investitiile sa continue”, a spus Nadella, inaintea unui turneu de patru zile in Europa care va include orasele Dublin, Berlin, Paris si Londra.

El adaugat ca va exista o ciclicitate a investitiilor, dar ca se asteapta ca investitiile sa creasca odata cu afacerile si impactul acestora.
Microsoft incearca sa creasca numarul de clienti pentru serviciile cloud si sa ajunga din urma Amazon, care in trimestrul al doilea a avut o cota de piata de trei ori mai mare decat Microsoft in Europa si in restul lumii, potrivit Synergy Research Group.

Europa Occidentala va atrage 21% din cheltuielile publice de 205,7 miliarde de dolari pe an care vor avea loc in acest an in sectorul cloud, respectiv 42,5 miliarde de dolari, fiind a doua mare destinatie dupa America de Nord, anticipeaza compania de cercetare Gartner. Pana in 2020, Gartner estimeaza ca cifra sa urce la aproape 74 de miliarde de dolari.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri