Incepand de marti, utilizatorii de telefoane mobile din Romania vor putea sa acceseze serviciul Gmail oferit de site-ul Google, de pe dispozitivele lor mobile, a informat un comunicat international al portalului.
Disponibil cu toate optiunile, Gmail pentru dispozitive mobile este oferit gratuit de Google. Serviciul functioneaza cu majoritatea telefoanelor dotate cu functii de navigare pe Internet, dar utilizatorii trebuie sa verifice cu operatorii respectivi planul de servicii existent, pentru a stabili daca se percep taxe suplimentare pentru accesul la web.

In Romania Serviciul se va numi Gmail pentru Telefonul Mobil. Serviciul a fost deja lansat in Statele Unite sub denumirea Gmail Mobile, iar acum, pentru consistenta cu alte oferte mobile, va purta denumire "Gmail for Mobile Devices" - Gmail pentru Dispozitive Mobile.Pentru a accesa Gmail, utilizatorii trebuie sa tasteze http://gmail.com prin browser-ul de web de pe telefonul lor mobil si isi pot deschide contul de Gmail la fel cum ar proceda de pe web. Pentru ca fiecare dispozitiv mobil este diferit, Gmail optimizeaza in mod automat interfata care se bazeaza pe telefon. De asemenea, tot de pe telefon, utilizatorii pot sa vizioneze fotografii si documente atasate sau sa raspunda printr-un apel celor al caror numar de telefon este stocat in contul lor de Gmail. Mesajele de Gmail sunt sincronizate in mod automat, indiferent daca se acceseaza contul de Gmail pe un dispozitiv mobil sau pe web.

Serviciul nu presupune plata unor taxe suplimentare catre Google insa este posibil sa existe comisioane referitoare la traficul de date, in functie de planul de servicii al fiecarui utilizator.

In prezent, acest serviciu functioneaza cu majoritatea dispozitivelor mobile care suporta un web browser mobil XHTML care sustine SSL si cookies.

Serviciul Google mobil si in limba romana face parte din al doilea val de extindere ce cuprinde alte 21 de limbi: poloneza, finlandeza, suedeza, daneza, maghiara, slovena, lituaniana, thailandeza, vietnameza, catalana, slovaca, romana, greaca, croata, bulgara, ceha, sarba, estoniana, ucraineana, letoniana, islandeza, hindi si tagalog. Interfata Gmail XHTML, lansata in engleza americana pe 15 decembrie 2005, le permite utilizatorilor sa isi incarce contul de Gmail si sa vizualizeze mesajele de pe browser-ul mobil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri