Compania Samsung a suspendat luni complet productia de smartphone-uri Galaxy Note 7, dupa ce si a doua varianta de telefon, care ar fi trebuit sa fie sigura, pare predispusa sa ia foc, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de agentia Yonhap, relateaza Reuters.

Decizia a venit in cooperare cu autoritatile din China, Statele Unite si Coreea de Nord, a afirmat o sursa dintr-o companie partenera a Samsung. Gigantul sud-coreean nu a comentat informatiile.

In urma cu aproximativ doua saptamani, Samsung a dat asigurari ca peste 1 milion de oameni din intreaga lume folosesc telefoane Galaxy Note 7 cu baterii care nu se supraincalzesc si nu iau foc, scrie News.ro.

Compania sud-coreeana a lansat pe 2 septembrie o rechemare voluntara a cel putin 2,7 milioane de smartphone-uri Note 7, din cauza bateriilor defecte care pot provoca aprinderea dispozitivelor, o criza extrem de jenanta pentru un producator care se mandreste cu controlul calitatii.

Samsung a precizat ca telefoanele Note 7 vandute incepand 1 septembrie, data oficiala de lansare, au baterii diferite fata de cele ale aparatelor rechemate.

Cu toate acestea, saptamana trecuta, cel putin un telefon Samsung Galaxy Note 7 cu baterie noua a luat foc, la bordul unui avion, semn ca problema nu a fost remediata. Rechemarea ar putea costa Samsung o suma de ordinul miliardelor de dolari si i-ar putea leza imaginea, potrivit analistilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri