Entersoft face softuri de ERP si CRM pentru companii si are nevoie de consultanti in IT. Lucrul acesta e provocator.

Cristi Cozic, Country Manager la Entersoft Romania, a fost invitatul Wall-Street 360 in saptamana joburilor la IT. El a vorbit despre cat de dificil e sa gasesti specialisti cu experienta in domeniul IT. Spre deosebire de alte companii, Entersoft are nevoie de oameni cu experienta, care sa fie si consultanti pentru clientii companiei. Devine din ce in ce mai greu sa se intample acest lucru, iar uneori Entersoft investeste si un an intr-un angajat pentru a-l aduce la nivelul cerut.

"Entersoft cauta oameni cu skill-uri multiple. Din punct de vedere al consultantei, avem nevoie de oameni cu un background de experienta din diferite firme la care au lucrat, sa cunoasca produsul nostru. Provocarile sunt foarte mari, nevoia exista de consultanti noi, de senioritate, dar piata trebuie sa mai creasca din punct de vedere al know-how-ului", a spus Cristi Cozic.

"E o lipsa majora de oameni cu experienta. Nici ei nu stiu foarte bine ce cauta piata. Sunt multe companii care au o lipsa acuta de personal. Mesajul e ca avem nevoie de voi. E un efect de bumerang. Nivelul lor nu e mereu cel pe care-l cauta. In cazul nostru orice angajat intra intr-un proces de certificare. De asemenea, noi investim in ei din punct de vedere al dezvoltarii personale, leadership, management, comunicare. Provocarile pe care noi le oferim clientilor din Romania sunt foarte mari. Entersoft nu ofera o platforma informatica. Produsul nostru finit e un beneficiu pe care clientii il masoara prin cresterea afacerii. Platforma e un tool pe care-l comercializam, dar valoarea o da consultantul", a adaugat country manager-ul companiei.

"Ne dorim ca angajatul sa aiba calitate, dincolo de know-how. Knowledge-ul poti sa-l faci, avand metodologie. Avem nevoie de calitate. Avem nevoie de oameni responsabili", a adaugat acesta.

Entersoft are aproximativ 25 de angajati. In fiecare an compania pierde maximum cinci angajati pe an.

"Am avut angajati noi care au plecat pentru ca aveau nevoie de schimbare, voiau sa vada alta companie. Consultantii juniori au alte nevoie fata de seniori. Piata este foarte dinamica, greu de gestionat si de aici e foarte greu, trebuie sa o facem pentru ca trebuie sa crestem", spune Cozic.

"Cu cat esti o echipa mai mica, cu atat e mai greu. Procesul de formare de la recrutare pana cand angajatul poate fi implicat in livrare, poate fi de sase-sapte luni de zile. Poti sa fac investment pe produs, daca are abilitati de business. Daca nu are abilitati de business, investment-ul e foarte mare, pana la un an de zile. Ajungem in cazul in care un angajat dupa un an abia poate sa produca ceva la clientii nostri", a spus Cristi Cozic.

Vlad Andriescu (start-up.ro)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri