Jocurile video preced computerele, dar laptopurile abia in ultimii ani au ajuns suficient de puternice pentru a sustine titlurile cele mai populare la un nivel foarte bun de redare a detaliilor. In Romania, ABC Data Distributie a remarcat o crestere a cererii pentru astfel de computere.

Daca, in trecut, primau echipamentele care asigurau conexiuni mai bune pentru internet de mare viteza si autonomie, acum 25% din laptopurile ASUS vandute sunt de gaming. Acest producator are si cea mai populara marca pentru hardware dedicat jocurilor video: Republic of Gamers (ROG). Sub acest brand sunt reunite atat PC-uri si laptopuri, cat si accesorii, iar compania a reusit sa adune, totodata, o comunitate puternica pasionata de jocuri video.

In acest context, Mihai Olariu, product manager la ABC Data Distributie, estimeaza ca piata de gaming va depasi in acest an pragul de 10% din totalul laptopurilor vandute. Este cu atat mai important, cu cat producatorii de console video, precum Sony sau Microsoft, ofera produse foarte populare si care au inregistrat cifre importante de vanzari.

Mai mult, laptopurile sunt cele mai cautate produse din gama ASUS ROG, cu aproximativ 70% cota de piata din computerele portabile dotate cu placi video GTX.

In ceea ce priveste economia in piata de gaming, chiar daca este nisata, comunitatea formata in jurul acestei pasiuni este una in dezvoltare. Gamerii vor contribui semnificativ la cresterea veniturilor producatorilor de hardware de gaming. Iar daca pana acum a fost vorba doar despre laptopuri, sunt foarte importante si accesoriile pe care le mentionam mai sus. Aici intra tastaturile, gentile si rucsacurile pentru transport, mouse-uri si casti care ofera o experienta de gaming completa.

Ceea ce vedem acum in piata este un parcurs firesc al lucrurilor. Intai, oamenii isi cumpara PC-uri pentru a se conecta la internet, pentru a discuta cu alti oameni, pentru a-si rezolva proiectele. Urmeaza primul upgrade, cand vor un computer mai puternic. In acest ciclu al achizitiei de noi sisteme apare si nevoia de un echipament pentru gaming. De la titluri simple si clasice la cele mai noi lansari, un joc video este o cale excelenta pentru utilizatori de a se relaxa. Ba mai mult, in ultimii ani vedem o dezvoltare puternica a laturii sociale in jocuri video.
In cadrul ABC Data Distributie, 1 din 4 laptopuri ASUS vandute este un laptop de gaming.

Principalii concurenti ai ABC Data Distributie sunt Network One Distribution, Omnilogic sau Royal Computers.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri