O companie romaneasca din IT a reusit sa atinga pragul de 12 milioane de documente si facturi digitalizate, motiv pentru care a initiat un proiect de responsabilitate sociala menit sa salveze si sa dezvolte un parc national.

DocProcess, o companie romaneasca furnizoare de servicii si solutii de management pentru societati comerciale, a economisit, prin digitalizarea documentelor comerciale, o cantitate de 240 de tone de hartie, a salvat 1.596 de copaci si a implementat un parteneriat cu Asociatia Kogayon, pentru sustinerea Parcului National Buila-Vanturita.

Lansata in 2005, DocProcess s-a specializat in servicii de digitalizare si management al documentelor, gestiune de arhive electronice, precum si de automatizare a proceselor de business si integrare de aplicatii informatice. In ultimii trei ani, compania a cunoscut o tendinta ascendenta. Cifra de afaceri a companiei aproape s-a dublat intre 2013 (2.088 mii lei) si 2015 (4.018 mii lei), cu o previziune de crestere la 5.500 mii lei in 2016.

Numarul de salariati ai companiei DocProcess a evoluat de la 38 in 2013, la 45 in 2016. Numarul clientilor este de aproximativ patru ori mai mare in 2016 (2.500), fata de 2013(650).

In aceasta perioada, compania a digitalizat 12 milioane de documente, eliminand tot atatea hartii din activitatile comerciale, concomitent cu asigurarea unor servicii suplimentare, care i-au ajutat pe clienti sa isi imbunatateasca procesele de lucru si sa reduca intarzierile la plata si incasarea facturilor.

DocProcess a marcat atingerea pragului de 12 milioane de documente si facturi digitalizate printr-un proiect de responsabilitate sociala, menit sa contribuie la salvarea si la dezvoltarea Parcului National Buila-Vanturarita. DocProcess a co-finantat proiectul de dezvoltare a traseului tematic.

Parcul National Buila-Vanturarita (PNBV) este situat pe teritoriul localitatilor Costesti, Barbatesti si Baile Olanesti din Judetul Valcea. PNBV este singurul parc din Romania creat, in 2004, la initiativa unui ONG, KOGAYON, care este si organizatia care se ocupa de proiectele de conservare si de protectie a mediului de pe perimetrul sau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri