Provocarile operatorilor telecom sunt din ce in ce mai mari, intrucat tehnologia avanseaza si, este normal, pe o piata atat de competitiva, asteptarile clientilor sunt din ce in ce mai mari, spune Mihai Tudor, head of quality & efficiency management la Orange Romania, la WALL-STREET 360. "Daca acum cativa ani am pornit doar cu voce, am adaugat stratul de date, am venit cu tehnologii noi, 4G...intr-un cuvant, convergenta", spune el.

Clientii s-au schimbat radical - daca acum cativa ani clientii aveau servicii, atat in casa, cat si in business, de la mai multi operatori, acum doresc convergenta - toate costurile pe o singura factura, vor servicii simple si raspunsuri rapide de la un singur operator.

"Intr-adevar, majoritatea operatorilor din piata promit aceste lucruri. La Orange incercam sa "ascultam si sa raspundem" cat mai rapid problemelor. De asemenea, incercam sa anticipam dorintele clientilor".

In ceea ce priveste viitorul, 5G, in principiu toate tehnologiile noi care au aparut au venit ca o dezvoltare peste ce aveau operatorii. "Vor fi, adevarat, tehnologii noi, insa baza va ramane reteaua actuala", spune Mihai. "Clientii vor acoperire si retea - am investit foarte mult in ultima perioada. Am ajuns la o acoperire urbana de 97,5% si 76,8% acoperire in populatie".

Traficul de date 4G
a crescut de patru ori fata de anul trecut, traficul de date s-a dublat fata de anul trecut, si referinta este din ce in ce mai mare, puncteaza managerul Orange.

Daca ar putea schimba, sau imbunatati ceva, ar incerca sa faca 2G-ul mult mai eficient. "Din pacate, este o tehnologie relativ limitata. As incerca sa perfectionez 2G-ul intrucat, din nefericire, multe zone izolate nu pot avea, inca, acces la 3G sau 4G", mai spune Mihai Tudor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri