Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, spune ca exista o decizie a Curtii de Contruri ca arhitectura sistemului REVISAL (Registrul General de Evidenta a Salariatilor), folosita pentru evidenta angajatilor sa fie predata de firma „Teamnet”, companie controlata de deputatul Sebastian Ghita. Ministrul a declarat la Digi24 ca, in lipsa acestei platforme, nu s-a putut dezvolta separat registrul salariatilor din sistemul public, care va sta la baza legii salarizarii unitare.

„Pentru a crea registrul public am ales sa optam pentru modificarea Hotararii de Guvern 500 care se refera la registrul privat salarial. Se numeste REVISAL. E registrul unde sunt inscrisi toti salariatii din sistemul privat plus contractualii din sistemul public. Cea mai frumoasa modalitate este sa cream registrul privat si, in oglinda, registrul public. Ei bine, cand ne-am apucat sa facem acest lucru am descoperit ca firma IT care gestiona acest sistem, care se numeste Teamnet, are o situatie in modul urmator: ei considera ca au codul sursa si proprietatea intelectuala a acestui sistem. Lor le-a expirat contractul cu Inspectia Muncii si, in acest moment avem o decizie a Curtii de Conturi care spune in mod explicit ca Teamnet trebuie sa cedeze toata proprietatea intelectuala, tot sistemul, pentru ca il are in mod fraudulos”, adeclarat Dragos Paslaru la emisiunea „In fata ta” difuzata duminica pe Digi24, potrivit News.ro.

Ministrul spune ca informatiile din baza de date sunt la Inspectia Muncii, insa platforma software este in continuare detinuta de firma Teamnet, firma controlata de deputatul Sebastian Ghita.

Pislaru sustine ca a avut mai multe discutii cu reprezentantii firmei Teamnet insa acestia au cerut mandatul actionariatului strain pentru a putea preda codul sursa al aplicatiilor software si a fost stabilit un termen pentru un raspuns, care a fost depasit insa. Cu toate acestea, spune ministrul, reprezentantii firmei au promis ca vor ceda o parte din codul sursa catre Inspectia Muncii.

Ministrul precizeaza ca nu este singura situatie de acest gen si ca, in scurt timp, va prezenta firmele care detin controlul asupra softurilor folosite in Ministerul Muncii.

„Voi avea un raport public pe care il scot in perioada urmatoare. A durat foarte mult pentru ca sunt extrem de bine ascunse aceste lucruri. O sa am toti actorii care sunt suspectii-cheie de serviciu care au capturat bazele de date esentiale din Ministerul Muncii”, mai spune Pislaru.

Ministrul a explicat in iulie de ce este nevoie ca Ministerul Muncii sa detina codul sursa al aplicatiei Revisal.

„Nu avem o evidenta clara salariu cu salariu a salarizarii din administratia publica locala si am si afirmat ca lucram acum pentru a imbunatati registrul de evidenta a salariatilor cu salariatii din zona publica”, a declarat Pislaru pe 17 iulie.

Atunci, ministrul a spus ca registrul salariilor din sistemul public va avea ca baza platforma REVISAL. Numai ca aceasta platforma trebuie modificata deoarece, in sistemul public exista mult mai multe sporuri si coeficienti de calcul decat in mediul privat care pot fi introdusi doar duoa ce se obtine codul sursa al aplicatiilor software.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri