Google lanseaza Earth VR, o aplicatie care permite vizitarea unora dintre cele mai interesante destinatii de pe planeta prin intermediul realitatii virtuale.

Google Earth VR este o versiune creata special pentru a folosi tehnici de realitate virtuala, avand la baza versiunea standard a aplicatiei cu acelasi nume, disponibila pana acum pe desktop, iOS si Android, conform News.ro.

Noua aplicatie permite utilizatorului sa zboare pur si simplu deasupra unora dintre cele mai interesante regiuni ale lumii. Desi Google nu a recreat peste noapte in format 3D toata planeta, cei care vor folosi aplicatia vor putea naviga deasupra unor locatii precum Alpii Elvetieni, raul Amazon, Marele Canion sau centrul New York-ului.

Disponibila deocamdata pentru sistemul 3D Vive al celor de la HTC, Google Earth VR poate fi navigat cu ajutorul controller-ului hardware folosit si pentru jocuri. Astfel, cu ajutorul acestuia, utilizatorul va putea ajusta inaltimea si viteza de deplasare printre punctele de interes ale obiectivului vizat. O comparatie cu zborul lui Superman nu este deloc deplasata in acest caz.

Noul Google Earth VR face parte din efortul tot mai evident al companiei americane de a crea continut pentru realitatea virtuala, un domeniu pe care Google pariaza pe viitor. Google Street View si YouTube sunt alte doua exemple de aplicatii care au deja versiuni de realitate virtuala.

Desi este disponibila in acest moment doar pentru casca de realitate virtuala HTC Vive, Google promite ca lucreaza la portarea si pe alte platforme a aplicatiei Google Earth VR, precum propria platforma de realitate virtuala numita Daydream.

Sursa foto: Shutterstock/VectorLifestylepic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri