Peste 400.000 de afaceri din Romania s-au listat pe LocalHub.ro, platforma online de tip One Stop Shop, care pune la dispozitia utilizatorilor un instrument prin care acestia pot gasi informatii relevante despre firme si activitatea acestora, spune, intr-un scurt interviu pentru wall-street.ro, Ramona Pirvu, coordonator servicii online la Telekom Romania.

“Desigur, listarea afacerilor in portal este in sine o promovare online; de acest lucru sunt constienti si cei care completeaza cu cat mai mult detalii profilul lor de pe www.LocalHub.ro. Acestia publica de la informatii cu privire la datele de contact, pana la descrierea produselor si a serviciilor, beneficiile pe care le au clientii si facilitatile de care se pot bucura”, subliniaza reprezentantul companiei.

Pentru companiile care vor sa isi asigure vizibilitate mai ridicata, operatorul telecom ofera pachete speciale de listare, prin care afacerile apar in topul rezultatelor – acestea sunt beneficii platite, acesta reprezentand si parte din modelul de business, si de venituri, al companiei.

Domeniile companiilor inscrise

LocalHub.ro are o distributie destul de echilibrata din punct de vedere al domeniilor de activitate, spune oficialul companiei.

“Reprezentantii afacerilor care si-au revendicat paginile dedicate provin din domenii extrem de diferite. Daca zona de going out (cafenele, restaurante, ceainarii etc.) a fost cea mai activa imediat dupa lansarea portalului, in acest moment avem multe alte domenii la fel de active: Auto& Moto, Servicii profesionale, Casa& Gradina, Transporturi si Turism”, puncteaza Ramona Pirvu.

Acest lucru, spune oficialul Telekom, demonstreaza faptul ca cei care au o afacere, indiferent de domeniul de activitate, au inteles importanta promovarii in mediul online.

Consumatorul de online de astazi nu se limiteaza la o singura sursa de informare, acesta migreaza intre diferite medii: de la website-urile companiilor, la retele de socializare sau portaluri de afaceri locale. Conform Google Consumer Barometer 2016, 40% din utilizatorii de online folosesc o astfel de sursa de informare, atunci cand cauta informatii locale. Tocmai de aceea este atat de important ca o afacere sa se bucure de o prezenta complexa, iar noi asta facem: ajutam afacerile din Romania sa isi construiasca o promovare online corecta si eficienta”, spune reprezentanta companiei.

Compania ofera atat solutii de promovare onsite, cat si solutii generale de promovare precum solutii pentru crearea de Website-uri de prezentare, campanii de promovare online Google Adwords. Pachetul de baza pentru promovarea pe website-ul www.LocalHub.ro este gratuit, iar preturile pachetelor platite pentru listare premium sunt de 3 respectiv 5 euro pe luna.

“Nu ne oprim la o promovare exclusiv in cadrul portalului nostru, ci oferim solutii de creare de website-uri (de tip Do it for me) de la 9 euro/luna, ajutand orice afacere din Romania sa isi dezvolte un website de prezentare in doar cateva zile, cu ajutorul specialistilor nostri. Stim cat de important este sa te adresezi unui target relevant si sa iti cresti vizibilitatea in mediul online, iar pentru aceasta, punem la dispozitia clientilor SMB pachete de promovare Adwords, incepand de la 50 euro/luna”, subliniaza parte din preturi reprezentantul Telekom.

Anul acesta, compania a observat o crestere semnificativa pe segmentul pachetelor de promovare Google Adwords, realizand campanii de promovare pentru domenii extrem de diverse si cu bugete foarte variate: unele afaceri sunt promovate cu doar cateva sute de euro, altele au nevoie de pachete de mii de euro lunar.

“Clientii pot opta si pachete speciale, in functie de vechimea pe care o au si valoarea pachetelor contractate. Astfel, acestia pot beneficia de listare premium gratuita sau advertoriale publicate pe paginile locale din cadrul portalului www.LocalHub.ro, beneficii care au fost primite pana acum foarte bine de clientii nostri”.

“Sfatuim constant afacerile care au apelat la noi cu privire la canalele de promovare potrivite, strategia cu rezultatele cele mai bune si, desigur, si bugetul recomandat. Sunt, de exemplu, anumite nise unde o prezenta relevanta online nu este echivalenta cu utilizarea tuturor mediilor de promovare. Facem recomandari utile tuturor celor care au lasat pe mana noastra prezenta online”, mai spune ea.

LocalHub.ro este un serviciu local dezvoltat atat in limba romana cat si in engleza.

“In prezent suntem singura companie de telco din Romania, care ofera servicii de promovare clientilor B2B si care vine in sprijinul acestora cu oferte dedicate de promovare, adaptate nevoilor de business si bugetului de marketing disponibil. Daca afacerile au pagini dedicate unde isi pot publica detalii despre solutiile si produsele oferite, precum si multe alte informatii, utilizatorii pot gasi rapid un doctor renumit, un mester priceput sau un restaurant unde se pot relaxa la finalul unei zile. De cele mai multe ori utilizatorii nu cauta targetat o anumita afacere, asadar structura pe domenii a www.LocalHub.ro vine in ajutorul lor pentru a face cea mai buna alegere”, mai spune Ramona Pirvu.

Recomandarile sunt personalizate, compania oferind si topuri, cronici de localuri si experiente pe diferite categorii de interes, cum ar fi cel mai bun traseu montan.

Utilizatorii pot adauga comentarii, poze si rating-uri – mare parte din deciziile de achizitie/vizite se bazeaza, de altfel, pe aceste comentarii, poate mai mult decat descrierile propriu-zise sau fotografiile incarcate de detinatorii business-urilor.

Pe viitor, compania va completa, pentru clientii business, portofoliul de produse disponibil cu alte servicii de promovare online si va dezvolta pachetele de listing prin functionalitati noi, care sa permita o mai buna relationare cu clientii potentiali.

Traficul din mobile pe LocalHub.ro a crescut foarte mult, ajungand la aproximativ 50% in 2016.

“Ne asteptam la o crestere si mai mare in 2017, cel putin 70% la finalul anului urmator. Tocmai pentru ca suntem constienti de acest lucru, atat website-ul LocalHub.ro cat si website-urile pe care le oferim clientilor nostri sunt optimizate pentru telefoanele mobile”, mai spune reprezentantul Telekom.

Cum ti se pare instrumentul LocalHub.ro? Te incurajam sa oferi feedback.

Sursa foto: Shutterstock: Zapp2Photo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri