Samsung Electronics va creste dividendele si va analiza scindarea companiei, care ar fi cea mai mare schimbare structurala din istoria sa de 47 de ani, relateaza Reuters.

Conducerea celui mai mare producator de smartphone-uri, cipuri si televizoare din lume a precizat marti ca are o pozitie ”absolut neutra” in aceasta problema, astfel ca actiunile sunt in stagnare, conferind companiei o capitalizare de 224 de miliarde de dolari, conform News.ro.

Compania s-a angajat ca returneze actionarilor 50% din fluxul de capital liber din perioada 2016-2017, fata de solicitatea actionarului activist american Elliott Management, de 75%, pe langa dividendele speciale de 26 de miliarde de dolari. Samsung va numi totodata in board-ul companiei un nou membru independent, cu experienta internationala.

Pachetul de masuri vine dupa rechemarea smartphone-urilor Galaxy Note 7, care a costat pana in prezent compania peste 5 miliarde de dolari si a redus perspectiva profitului din acest an. In urma cu doua saptamani, Samsung Electronics a cheltuit 8 miliarde de dolari intr-o tranzactie in numerar pentru preluarea Harman International Industries, care ii ofera noi oportunitati de crestere in tehnologia auto.

Fondul american de hedging a cerut in octombrie ca Samsung Electronics sa se divizeze intr-un vehicul holding, din motive de proprietate, si intr-o companie operationala, sa plateasca dividende speciale de 26 de miliarde de dolari, sa returneze investitorilor cel putin 75% din fluxul de capital si sa numeasca unii directori independenti.

Noilea propuneri ale Samsung nu raspund in totalitate propunerilor facute de Elliott Management, dar ar putea castiga timp, pe fondul apelurilor continue din partea actionarilor si oficialilor guvernamentali pentru simplificarea structurii de proprietate, care consta in 58 de companii afiliate, legate intre ele prin actionariat incrucisat. Un purtator de cuvant al Elliott nu a fost disponibil pentru comentarii.

Sursa foto: Shutterstock/ricochet64

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri