Google Romania prezinta listele cu cele mai populare cautari realizate in acest an, printre acestea fiind Euro 2016, dar si ”reteta cocovan”, adaptarea fonetica a retetei frantuzesti ”Coq au vin”, ”Cum se programeaza PC sa se opreasca” si ”Cum se face mamaliga pentru momeala”. In topul mondial, realizat de Google, cele mai cautate au fost Pokemon Go, iPhone7 si Donald Trump.

Topurile scot in evidenta oamenii, evenimentele si subiectele care au captat atentia romanilor in acest an. Campionatul European de Fotbal, jocul Pokemon Go, iPhone 7 sau alegerile din SUA sunt doar cateva dintre elemente care au marcat anul 2016, conform News.ro.

Iubitorii pescuitului din Romania au vrut sa afle cum se face mamaliga pentru momeala, cei ai muzicii s-au intrebat cine este Carla's
Dreams, in timp ce topul cautarilor in materie de filme este condus de ”Suicide Squad”. Printre cele mai cautate retete se afla "reteta cocovan", o adaptare fonetica a retetei frantuzesti "Coq au vin", potrivit Google.

In plus, cafeaua verde a fost populara anul acesta. Internautii au manifestat un interes pentru cultivalul sofranului, au cautat identitatea cucuvelei mov, dar si cea mai buna reteta de ketchup. La categoria ”Cele mai populare cautari” pe primele locuri se afla: Euro 2016, rezultate BAC 2016, filme online 2016, urmate de rezultate evaluare nationala 2016, Pokemon Go, iPhone 7, calendarul ortodox 2016, slither.io. Ultimele locuri sunt ocupate de raspunsuri pixwords si Donald Trump.

Cele mai cautate 10 evenimente ale anului au fost Campionatul European de Fotbal 2016, Bacalaureat, Evaluare nationala, Jocurile olimpice de la Rio, Black Friday 2016, Admitere liceu, Romania-Polonia, Brexit, Alegeri SUA si Cutremur. La categoria ”Cum se/ cum sa...?” romanii au cautat ”Cum se programeaza PC sa se opreasca?”, ”Cum se face mamaliga pentru momeala la pesti”, ”Cum se deplastifiaza o hartie”, ”Cum sa fac un imprumut la banca”, ”Cum se traseaza un teren de fotbal”, ”Cum se joaca jocul slither.io”, ”Cum se bea cafeaua verde”, ”Cum se manifesta hernia de disc”, ”Cum se cultiva sofranul”, ”Cum se face un site”.

Cei mai multi dintre romani au vrut sa stie Cine e Carla’s Dreams, Cine este cucuveaua mov, Cine e invizibil, Cine este autorul tabloului ”Dejunul pe iarba”, Cine este Donald Trump, Cine este Nicusor Dan, Cine este presedintele SUA, Cine este noul primar al Constantei, Cine este Mariana Moculescu, Cine este Dorian Popa.

La categoria ”Retete”, cele mai cautate au fost ”Reteta cocovan”, Empanadas reteta, Reteta negresa, Pancakes reteta, Mini pavlova reteta, Socata reteta bunicii, Cea mai buna reteta ketchup, Suc de rosii reteta pentru iarna, Reteta aluat pizza pufos, Reteta gris cu lapte.

Cinefilii au vrut sa stie mai multe despre filmele ”Suicide squad”, ”The Revenant”, ”Deadpool”, ”Selfie 69”, ”Me before you”, ”Batman vs Superman”, ”Doctor strange”, ”Now you see me 2”, ”Fifty shades of black”, ”Dirty grandpa”.

La categoria ”tehnologie”, cele mai cautate au fost iPhone 7, Samsung galaxy s7, Samsung j5, iPhone 6s, Huawei p9 lite, Samsung galaxy grand prime, Huawei p9, Huawei p8 lite, Note 7 si Samsung a5. Cautarile anului 2016 sunt realizate pe mai multe categorii, cautand sa surprinda trenduri de cautare din Romania in anul care tocmai se incheie. Listele au fost create utilizand combinat mai multe servicii si instrumente care ofera o imagine detaliata asupra trendurilor de cautare la nivel global si regional.

Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public si care prezinta volumul de cautari pe diferite regiuni geografice, perioade de timp si termeni utilizati. De asemenea, Google utilizeaza instrumente interne care permit realizarea de analize complexe suplimentare. Mai mult, a fost eliminat spam-ul, cautarile de navigare si cele care se repeta.

Listele au fost realizate pe accesarilor de pe adrese din Romania, care au realizat atat cautari pe google.com, dar si pe domeniul local (google.ro) si cautarile mobile.

Google a alcatuit un top mondial al celor mai populare cautari in 2016, printre acestea pe primul loc fiind Pokemon Go. Celebrul joc este urmat de iPhone 7, Donald Trump, Prince, Powerball, David Bowie, ”Deadpool”, Olympics, Slither.io si ”Suicide Squad”.

Sursa foto: Shutterstock/charnsitr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri