Grupul de Internet Yahoo a recunoscut ca a fost victima unui atac cibernetic in 2013 care i-a afectat peste un miliard dintre utilizatorii sai si care se adauga unui atac precedent a 500 de milioane de conturi, relateaza AFP.

"Yahoo crede ca o terta parte neautorizata a furat, in august 2013, date legate de peste un miliard de conturi de utilizatori", scrie grupul, un pionier al Internetului, intr-un comunicat, in care afirma ca este in masura sa identifice, pentru moment, autorii acestei intruziuni masive, conform News.ro.

Nume, numere de telefon sau date de nastere ale clientilor Yahoo au fost furate de hackeri, chiar daca grupul afirma ca informatii legate de carduri de credit si conturi bancare nu au fost afectate."Datele cardurilor de plata si informatiile despre conturi bancare nu sunt stocate in sistem", care a fost piratat, potrivit Yahoo, care da asigurari ca "lucreaza strans" impreuna cu autoritatile in incercarea de a ajunge la hackeri.

Potrivit grupului, care se confrunta cu mari dificultati financiare, acest nou incident este "probabil" distinct de vastul atac cibernetic dezvaluit la sfarsitul lui septembrie si care data din 2014 si a vizat 500 de milioane de conturi de utilizatori. Yahoo a sugerat atunci ca un grup de hackeri cu legaturi cu un stat s-ar fi putut afla in spatele acestui vast atac si a anuntat ca ancheta cu privire la cookies (programe spion) pe care acestia le-ar fi creat cu scopul de a accesa conturi de utilizatori.

VERIZON "EVALUEAZA IMPACTUL" Aceasta noua descoperire majora intervine intr-un moment prost pentru Yahoo, care a incheiat un acord la sfarsitul lui iulie in vederea cedarii catre gigantul in telecomunicatii Verizon a activitatilor sale centrale - inclusiv Yahoo Mail, Yahoo News - in schimbul a 4,8 miliarde de dolari.

Dupa dezvaluirea atacului cibernetic din 2014, Verizon s-a declarat pregatit, la sfarsitul lui octombrie, sa duca la sfarsit tranzactia, dar a avertizat ca nu o va face "orbeste". Contactat miercuri de AFP, gigantul in telecomunicatii a dat asigurari ca intentioneaza "sa evalueze impactul acestui nou episod inainte de ajunge la concluzii finale".

"Vom evalua situatia in timp ce Yahoo isi continua investigatiile", a adaugat grupul intr-un e-mail. Yahoo nu avea deloc nevoie de o noua lovitura dura. Un pionier al Internetului, grupul a fost fondat in 1994 si a fost, pentru o perioada, o referinta ca motor de cautare. De asemenea, era cotat pe bursa cu 125 de miliarde de dolari.

Insa nu s-a predat dupa aparitia Google, care l-a detronat. In prezent, pe bursa mai valoreaza doar 39,1 miliarde de dolari si se bazeaza pe partile pe care le detine in gigantul chinez de distributie online Alibaba. In schimburile online de dupa inchiderea Wall Street, o actiune Yahoo pierdea 1,35%, la 40,91 dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri