Desi mai sunt doua zile pana la startul editiei de anul acesta a targului Consumer Electronics Show, cei de la Lenovo s-au grabit sa iasa in evidenta cu prima lor casca de realitate virtuala dedicata dispozitivelor cu Windows.

Produsul, care inca nu are o denumire oficiala, este mai mic si mai usor decat greii, la propriu si la figurat, ai industriei - HTC Vive si Oculus Rift. Casca celor de la Lenovo cantareste 350 de grame, spre deosebire de cele 555 de grame ale lui HTC Vive. Evident ca utilizatorii vor aprecia o casca care sa nu fie o povara de purtat, conform News.ro.

Designul pare, de asemenea, foarte confortabil - un alt element esential pentru succesul unei casti de realitate virtuala menita a fi montata pe cap. Aceasta imprumuta liniile de design ale PlayStation VR a celor de la Sony. Casca prezentata de Lenovo foloseste doua panouri, fiecare avand o rezolutie de 1.440 x 1.440 pixeli. Astfel, aceasta ar urma sa devina automat casca de realitate virtuala cu cea mai mare rezolutie, cel putin pana cand o alta casca va ridica si mai mult stacheta.

Produsul celor de la Lenovo nu necesita o camera video externa. Acesta ar urma sa fie una din primele casti dotate cu un sistem intern de monitorizare a miscarii. Singurele camere sunt montate frontal si joaca un rol in crearea mediului mixt, in care realitatea se imbina cu artificialul. La acest moment, casca celor de la Lenovo este la stadiu de prototip, neavand nici un nume oficial, nici o data de lansare. Cat despre pret, cei de la Lenovo il estimeaza la putin peste 300 de dolari.

Sursa foto: Mohammedsoliman4 | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri