Procurorii coreeni au anuntat luni ca vor cere emiterea unui mandat de arestare pentru Jay Y. Lee, vicepresedintele gigantului Samsung, suspectat intr-un scandal de coruptie, relateaza BBC News.

Dupa problemele cu smartphone-ul Note 7, compania coreeana Samsung este pe cale sa fie implicata intr-un nou scandal, in care liderul sau, Jay Y. Lee, este acuzat de coruptie. Parchetul de la Seul a anuntat ca vicepresedintele grupului a platit in total mita de 43 de miliarde de woni (36,42 milioane de dolari) catre Choi Soon-sil, prietena presedintei suspendate Park Geun-hye, aflata in centrul unui scandal de coruptie, conform News.ro.

Un tribunal va decide miercuri daca va aproba emiterea mandatului de arestare pentru Jay Y. Lee, cel care a fost deja interogat de procurori saptamana trecuta. In replica, Samsung a anuntat ca respinge acuzatiile. "Este greu de inteles decizia procurorului special", a afirmat Samsung Group intr-un e-mail trimis presei.

Jay Y. Lee este fiul lui Kun-Hee Lee, presedintele Samsung si cel care conduce in acte compania coreeana. Acesta este acuzat ca l-a mituit pe presedintele tarii, Park Geun-hye, cel care a fost pus deja sub acuzare pentru fapte de coruptie. Vice presedintele Samsung este acuzat ca a facut plati catre o asociatie apropiata presedintelui pentru ca acesta sa-si exprime suportul pentru fuziunea dintre Samsung si divizia sa de constructii. Aceasta mutare a fost vazuta de actionarii Samsung ca o incercare a lui Jay Y. Lee de a-si consolida pozitia in cadrul companiei.

Sursa foto: Hupeng | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri