Microsoft, cel mai mare producator software din lume, a anuntat ca va aloca circa 7,5 miliarde dolari pentru proiectele de cercetare si dezvoltare (R&D), in anul fiscal 2007, cu 1,3 miliarde dolari mai mult decat se anuntase anterior, potrivit declaratiilor date de directorul general al companiei, Steve Ballmer, citat de presa canadiana.

"Estimez ca aproximativ jumatate din aceasta suma va fi cheltuita doar in Europa", a precizat Ballmer, Microsoft incearca astfel sa-i faca mai increzatori pe investitori in ideea ca se poate concura cu companii precum Yahoo si Google in domeniul cautarii pe Internet.

Microsoft anuntase deja ca in perioada urmatoare se va concentra pe segmentul de Internet si pe cel de aplicatii si produse de divertisment, trecand asa zisul segment desktop, al sistemelor de operare, pe plan secund.

Directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, a declarat recent ca Microsoft va investi anul acesta peste 500 de milioane de dolari in noi tehnologii, printre care si Windows Live Search prin care spera sa obtina o felie cat mai mare din cele 15 miliarde de dolari la cat este evaluata piata de publicitate online din SUA.

Ballmer a declarat ca, in ultimii ani, Microsoft nu a avut concurenta in procesul de recrutare de personal, insa s-a a ajuns ca un competitor, Google, sa puna reale probleme in cautarea de talente.

Oficialul Microsoft a anuntat, aflat intr-o vizita de afaceri la in Italia, ca a a adus o serie de modificari noului sistem de operare Vista, pentru a se conforma solicitarilor Uniunii Europena, adaugand ca Vista se va conforma legislatiei europene antitrust.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri