Profitul inregistrat de IBM in trimestrul al treilea din operatiunile curente a fost de 2,2 miliarde de dolari, fata de 1,5 miliarde de dolari realizat in trimestrul trei 2005, ceea ce reprezinta o crestere de 47 la suta. Veniturile totale din trimestrul trei 2006 au fost de 22,6 miliarde de dolari, in crestere cu 5 la suta fata de trimestrul al treilea 2005.

Samuel J. Palmisano, presedinte si director general executiv IBM, a declarat: Performantele noastre ridicate sunt rezultatul excelentei activitati a companiei si a repozitionarii modelului de business al IBM, astfel incat sa se poata beneficia de cresterea si zonele de profitabilitate ale unei industrii IT aflate intr-o schimbare rapida.
Veniturile din zona Europa, Orientul Mijlociu si Africa au fost de 7,3 miliarde de dolari, in crestere cu 6 procente.

Veniturile din software au fost de 4,4 miliarde de dolari, in crestere cu 9 procente fata de trimestrul trei 2005. Veniturile generate de brandurile middleware IBM, care includ produsele WebSphere, Information Management, Tivoli, Lotus si Rational, au fost de 3,4 miliarde de dolari, in crestere cu 12 procente fata de trimestrul trei 2005. Veniturile din sisteme de operare au scazut cu 6 procente in comparatie cu acelasi trimestru din 2005, ajungand la 552 milioane de dolari. Veniturile din alte produse software si servicii, care includ portofoliul de produse de administrare a ciclului de viata al produselor (PLM), au crescut. Pentru familia de produse software WebSphere, veniturile au crescut cu 30 la suta. Veniturile pentru software-ul Information Management, au crescut cu 12 procente. Veniturile din software-ul Tivoli, au crescut cu 44 la suta, in timp ce veniturile pentru Lotus software, au crescut cu 8 la suta. Veniturile din software-ul Rational au crescut cu 2 procente fata de acealasi trimestru al anului trecut.

Veniturile diviziei Global Services au crescut cu 3 procente la 12,0 miliarde de dolari in trimestrul trei 2006. IBM a semnat contracte de servicii totalizand 10,5 miliarde de dolari, incheind trimestrul cu o acoperire de contracte de servicii, inclusiv Externalizare Strategica, Servicii de Consultanta in Afaceri, Servicii de Tehnologie Integrata si de Mentenanta, in valoare de 109 miliarde de dolari.

Veniturile din hardware au crescut cu 9 procente la 5,6 miliarde de dolari in trimestrul al treilea din 2006, fata de 5,1 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile diviziei Systems and Technology Group (S&TG) au totalizat 5,5 miliarde de dolari pentru acest trimestru, in crestere cu 10 la suta.

Veniturile S&TG obtinute din vanzarea de servere System z au crescut cu 25 de procente in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Incasarile inregistrate din vanzarea de servere pSeries bazate pe UNIX au scazut cu 10 procente, in comparatie cu perioada din 2005. Veniturile inregistrate din vazarea de servere System x au crescut cu 4 procente, iar cele obtinute din vanzarea de servere iSeries au scazut cu 22 de procente. Veniturile obtinute din vanzarea de dispozitive microelectronice au crescut cu 29 de procente iar cele ale sistemelor de stocare au crescut cu 12 procente.

IBM a incheiat al treilea trimestru din 2006 cu lichiditati de 10,9 miliarde de dolari. Bilantul contabil ramane puternic, iar compania este bine pozitionata pentru a profita de oportunitati.

Pentru operatiunile totale, profitul net pentru primele noua luni ale anului 2006 a fost de 6 miliarde de dolari, respectiv 3,81 de dolari per actiune, comparativ cu profitul net din primele noua luni ale anului 2005 de 4,7 miliarde de dolari, respectiv 2,9 dolari per actiune
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri