Gigantul american Hewlett-Packard (HP) a ajuns din nou, gratie rezultatelor din cel de-al treilea trimestru, principalul producator de computere personale la nivel mondial, depasind liderul anterior, Dell, anunta presa internationala. Aceasta rocada s-a produs in conditiile incetinirii cresterii pietei mondiale de profil, potrivit datelor publicate de doua institute de cercetare recunoscute international.

In primul rand, datele oferite de compania de consultanta Garner subliniaza ca vanzarile HP au depasit cu 110.000 de unitati numarul de computere livrate de Dell. In al doilea rand, cunoscutul institut IDC arata un avans de aproximativ 28.000 de unitati.

Hewlett-Packard continua sa ia un avantaj considerabil in ceea ce priveste segmentele caracterizate printr-un ritm rapid de crestere precum cel al clientilor persoane fizice, in timp ce Dell sufera de pe urma vanarilor slaba din Statele Unite declara Mikako Kitagawa, analist in cadrul Gartner.

Unitatile vandute de HP au crescutcu 6,7 procente in ultimele trei lui comparativ cu perioada similaraa a anului trecit, la 59,1 milioane de unitati. In acest momen, compania detine o cota de 17,2% pe piata mondiala de computere personale.

Fostul lider de piata Dellinregistreaza rezultate financiare sub estimarile speciliastilor, confruntandu-se totodata cu o reala problema: Numarul acumulatorilor retrasi de pe piata de compania Dell a crescut de la 4,1 milioane la aproximativ 4,2 milioane de unitati, in urma aparitiei unor informatii noi privind siguranta acumulatorilor cu celule Sony. Dell solicita clientilor care nu au comandat sau nu au primit deja acumulatori noi sa-si verifice din nou acumulatorii pentru a descoperi daca acestea fac parte din loturile afectate.

HP este unul din primele grupuri informatice din lume si are 150.000 de angajati. Sediul companiei este la Palo Alto, in California. Corporatia este unul din pionierii din sectorul dedicat inaltei tehnologii, cunoscut sub numele de Silicon Valley, din apropiere de San Francisco.

Compania s-a confruntat recent cu un scandal care a iesit la iveala cand un membru al Consiliului de Administratie, miliardarul Thomas Perkins, si-a exprimat public indignarea in legatura cu metodele folosite pentru a identifica sursa scurgerilor de informatii catre presa.

HP a recunoscut ca au fost folosite metode de uzurpare a identitatii, ceea ce a declansat un proces ce a determinat Camera Reprezentantilor sa organizeze o audiere. "Trebuie sa facem in asa fel incat tara sa se indrepte pe o cale care sa poata garanta respectarea vietii private de catre angajator, guvernul sau raufacatorii care vor sa castige bani pe cheltuiala lor", a subliniat congresmenul democrat Ed Markey.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri