Disparitia smartphone-ului nu este un eveniment ce va avea loc in viitorul apropiat, insa, specialistii sunt de parere ca acest proces este in curs de dezvoltare si ca realitatea augmentata ii va veni de hac dispozitivului indispensabil omenirii in acest moment.

Terenul pentru iesirea smartphone-ului din peisaj este pregatit de catre jucatori precum Elon Musk, Microsoft, Facebook, Amazon si un numar de startup-uri in continua crestere.Iesirea acestuia din scena se asteapta sa aiba loc in jurul anilor 2030, scrie BusinessInsider.com.

Oamenii vad smartphone-urile ca niste produse revolutionare, mici indeajuns pentru a le transporta cu tine oriunde te-ai deplasa, capabile sa te ajute la indeplinirea tuturor task-urilor tale zilnice si echipate cu un mix de senzori pentru camera si GPS, care fac posibile functionarea aplicatiilor precum Uber sau Snapchat. Insa, privind smartphone-ul din alta perspectiva, acesta a contractat componentele unui PC si a creat o interactiune bazata pe touch screen.

Samsung Galaxy S8, lansat anul acesta, este un model impresionant cu un ecran fara margini si un procesor destul de puternic, dar este mai mult o rafinare a modelului anterior decat o revolutie. Insa, Galaxy S8 functioneaza cu Bixby, un nou asistent virtual despre care Samsung promite ca te va lasa intr-o zi sa controlezi fiecare caracteristica si aplicatie prin intermediul vocii. De asemenea, Apple anunta ca va avea cateva upgrade-uri importante la nivelul asistentului virtual Siri, impreuna cu cateva caracterestici care sa aduca realitatea augmentata in prim plan.

Aceste inovatii se vor materializa intr-un produs final. Microsoft Facebook, Google lucreaza deja la crearea dispozitivelor autonome de realitate augmentata care sa proiecteze imagini 3D direct in campul tau vizual. Un reprezentant Microsoft a declarat recent orice dispozitiv care are un ecran va fi inlocuit datorita evolutiei realitatii augmentate.

Sursa foto: KP Photograph / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri