Eutelsat, compania care detine una din cele mai mari flote de sateliti la nivel global, a lansat in Romania serviciile de comunicatii de banda larga prin intermediul firmei Spectracom, in colaborare cu firma elena Video&Suono, informeaza un comunicat al companiei.
Serviciile asigurate de Eutelsat prin intermediul retelei proprii formate din 23 de sateliti includ solutii complexe de comunicatii pentru zone greu accesibile, solutii de comunicatii pentru situatii de criza (calamitati, dezastre), comunicatii securizate pentru armata si sectorul guvernamental si sisteme alternative de comunicatii pentru sectorul bancar, au declarat reprezentantii companiei.

"intre potentialii clienti ai acestor servicii se numara lanturile hoteliere, marile corporatii internationale, companiile din sectorul petrolier, sectorul bancar, precum si companiile din domeniul energiei", a declarat Valeriu Velciu, administrator si actionar al Spectracom, societatea care distribuie serviciile Eutelsat in Romania. "Pe langa marile companii din diverse sectoare care au nevoie de mobilitate si de asigurarea unui sistem alternativ de comunicatii pentru accidente, calamitati si alte situatii neprevazute, in randul potentialilor clienti mai intra comunitatile mici din zone greu accesibile in care infrastructura traditionala nu este rentabila sau chiar utilizatorii casnici", a adaugat Velciu, citat de NewsIn.

Solutiile de comunicatii prin satelit oferite prin intermediul Spectracom includ o gama larga de servicii de la televiziune pana la internet in banda larga, servicii de tip Wimax, telefonie sau fax, toate aceste servicii putand fi implementate in zone izolate datorita mobilitatii oferite de flota de sateliti detinuta de Eutelsat.

Reprezentantul Spectracom a mai precizat ca serviciile Eutelsat sunt disponibile pentru clientii din Romania incepand cu aceasta saptamana, existand deja un stoc de echipamente gata sa fie livrate. Eutelsat detine o flota de 23 sateliti, dintre care 17 sunt dedicati acoperirii integrale a Europei, compania lucrand la pregatirea pentru lansare a inca sase sateliti. Reteaua companiei include Europa, America de Nord si de Sud, Asia, Africa si Orientul Mijlociu. Pentru anul 2005 Eutelsat a raportat venituri de aproape 800 de milioane de euro, au mai declarat reprezentantii companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri