Elon Musk lucreaza la un sistem de conectare a creierului uman cu o interfata IT, prin crearea unor dispozitive de dimensiunea unui micron, transmite Reuters.

Noul produs la care lucreaza Elon Musk, prin intermediul companiei Neuralink, vrea sa ajute oamenii cu leziuni severe ale creierelor, leziuni canceroase sau a altor afectiuni. Acesta ar putea fi lansat in patru ani, a spus Musk intr-un interviu, potrivit News.ro.

”Daca vom dori sa va transmitem un concept, am face-o prin intermediul telepatiei consensuale”, a explicat Elon Musk.

Inteligenta artificiala si invatarea masinilor vor crea computere atat de sofisticate, incat oamenii vor avea nevoie sa isi implanteze retele neuronale in creiere pentru a tine pasul, a afirmat Musk anul trecut, intr-o conferinta pe tema tehnologiei.

”In cap exista o multime de concepte pe care creierul trebuie sa le comprime la un nivel incredibil de scazut, numit limbaj sau scriere. Daca ai doua interfete ale creierului, ar putea sa ai o comunicare necomprimata, directa, cu o alta persoana”, a spus Musk in interviu.

Ar putea fi nevoie de circa 8-10 ani pana cand aceasta tehnologie sa poata fi folosita de oameni fara dizabilitati, in functie de aprobarea de catre autoritatile de reglementare si de cat de bine vor functiona dispozitivele pentru persoanele cu dizabilitati, a aratat Musk.

Neuralink a fost inregistrata in California in iulie anul trecut, ca o companie de cercetari medicale, iar Musk intentioneaza sa o finanteze personal.

Sursa foto: Joe Duffy | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri