Compania de telefonie mobila Orange Romania a inregistrat o crestere a afacerilor cu 4,6%, in primul trimestru, pana la 246,2 milioane de euro, fata de aceeasi perioada a anului trecut, avans sustinut de serviciile mobile, vanzarile de dispozitive mobile si de evolutia serviciilor convergente.

La finalul primului trimestru, Orange Romania oferea servicii mobile si fixe pentru 10,065 milioane clienti, mentinand tendinta de crestere a numarului de abonati, in timp ce traficul 4G a crescut de patru ori in primele trei luni, fata de ianuarie-martie 2016, potrivit News.ro.

In primul trimestru al anului, ofertele dedicate au incurajat clientii sa aleaga abonamente cu resurse bogate de internet 4G si posibilitatea de a achizitiona telefoane in rate, cu plata la factura. Nevoia in crestere de conectare la internet a fost reconfirmata de traficul mobil ce s-a dublat in aceasta perioada, precum si de traficul 4G care a crescut de patru ori in Q1 2017 vs Q1 2016

Orange Romania

Astfel, la 31 martie 2017, 2,4 milioane de clienti utilizau serviciile Orange 4G, dublu fata de primul trimestru din 2016. Evolutia a fost sustinuta de vanzarile in crestere de smartphone-uri si de dispozitive conectate la smartphone - smartwatch-uri, bratari fitness, roboti, ochelari VR, Apple Airpods si casti cu asistent personal. Totodata, in sapte luni de la lansare, serviciile fixe Orange Home puteau fi accesate in peste 160 de orase.

Serviciul de televiziune prin cablu si satelit, Orange Home TV, numara la finalul primelor trei luni din an 342.000 clienti, in crestere cu 16,4% fata de aceeasi perioada din 2016. Serviciile fixe in banda larga aveau la finalul Q1 2017 112.000 abonati. Dintre acestia, numarul utilizatorilor de servicii Orange Home Net prin fibra optica aproape s-a dublat fata de trimestrul anterior, depasind 12.000

Orange Romania

Numarul de descarcari si actualizari ale aplicatiei Orange TV Go a atins 2,2 milioane la finalul primului trimestru din 2017, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul mediu lunar de utilizatori activi ai aplicatiei in ianuarie-martie 2017 a crescut cu peste 75% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2016, ca umare a cresterii continutului disponibil si a actualizarii aplicatiei, potrivit feedback-ului utilizatorilor. Totodata, tranzactiile prin intermediul telefonului mobil au fost din ce in ce mai atractive pentru clientii Orange.

In urma lansarii din luna noiembrie 2016 a serviciului de transfer de bani si plati cu telefonul, 41.000 de clienti au ales Orange Money pana la 31 martie 2017, pentru a transfera bani, a achita facturi si a efectua reincarcari PrePay

Orange Romania

La nivelul intregusui grup Orange, vanzarile au crescut, la nivel global, cu 0,8% in primul trimestru, pana la 10,07 miliarde euro, in contextul unei cereri mai puternice in Europa si al avansului serviciilor fixe.

Principalii competitori ai Orange pe piata din Romania sunt Vodafone, Telekom si Digi Mobil.

Sursa foto: Antonio Guillem | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri