StarTech Team, lider al pietei de solutii si servicii IT din Romania, deschide un centru de asistenta pentru combaterea atacurilor de tip ransomware dedicat companiilor romanesti si infiinteaza si o linie telefonica dedicata in acest sens. Masura are loc in contextul inmultirii infractunilor cibernetice si ca urmare a atacului de tip ransomware WannaCry, cel mai devastator atac cibernetic de acest fel lansat vreodata.

Astfel, managerii companiilor au la dispozitie o linie telefonica dedicata, disponibila 24/7, putand apela numarul 0372 400 618 (apel cu tarif normal) si adresa de email sos@startechteam.ro unde pot solicita informatii despre cum se pot proteja impotriva atacurilor cibernetice.

„Pana in acest moment, niciun client StarTech Team nu a fost afectat de virusul WannaCry si dorim sa ne folosim experienta de pana acum pentru a proteja mai multe companii din Romania, chiar daca nu sunt clienti StarTechTeam. Astfel, ajutam companiile din Romania si limitam propagarea virusului”, spune Bogdan Tudor, CEO StarTech Team.

De asemenea, pentru a limita sansele de infectare cu virusul WannaCry si cu noul virus Uiwex, StarTech Team recomanda ca utilizatorii sa urmeze cinci pasi pentru a fi protejati:

#1 PATCH

StarTech Team recomanda instalarea fix-ului Microsoft – MS17-010 cat mai repede. Dupa instalare, este necesara restartarea calculatorului. In mod normal, aplicarea update-ului si activarea firewall-ului din Windows va proteja un utilizator simplu de vulnerabilitati.

#2 EDUCATI UTILIZATORII

Desi WannaCry poate infecta calculatoarele fara a fi nevoie de o accesare a utilizatorilor, cele mai multe atacuri pacalesc angajatii prin metoda de atac phishing „spray-‘n’-pray” ceea implica infectarea utilizatorilor prin atasamentele virusate ale e-mail-urilor sau prin accesarea diverselor link-uri. Hackerii pot ademeni viitoarele victime sa dea click pe un URL, ca mai apoi virusul sa intre in calculator.
Pentru ca virusii ransomware ataca zilnic utilizatorii de internet, companiile sau furnizorii de servicii, orice individ sau organizatie ar trebui sa invete despre atacuri si cum pot fi evitate. In acest scop, utilizatorii de internet pot accesa platforma www.sigurantapenet.ro din care pot obtine informatii despre cum se pot proteja impotriva fraudelor informatice.

#3 BACKUP. ACUM!

Este recomandata efectuarea unui backup pentru ca utilizatorii sa fie protejati impotriva criptarii datelor. Un simplu back-up in computer nu este insa suficient. Conectarea fizica a device-ului pe care se va face back-up-ul, va permite ransomware-ului sa cripteze arhiva. Astfel, stocarea back-up-urilor intr-un cloud securizat reprezinta o solutie viabila in combaterea ransomware-ului.

#4 NU PLATITI SUMA DE RESCUMPARARE!

Aceasta regula este destul de simpla – nu exista garantia ca hackerii va vor permite accesul la datele criptate, chiar daca au primit banii. In plus, utilizatorii vor intra in categoria de buni-platnici si pot deveni tinta mai multor atacuri cibernetice.

#5 INSTALATI UN ANTIVIRUS

Este recomandata folosirea unei aplicatii antivirus, si scanarea computer-ului, chiar daca este doar pentru o perioada de proba. Chiar daca virusul va trece de antivirus in prima instanta, sansele sunt destul de mari ca antivirusul sa se actualizeze automat si sa deviruseze sistemul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri