Ubisoft, unul dintre cei mai mari producatori de jocuri video, va mari cu 50% echipa din Romania, care are in momentul de fata 350 de angajati, in principal artisti grafici si specialisti in testarea si programarea jocurilor video, au declarat pentru NewsIn, reprezentantii companiei.
Ubisoft Bucuresti este primul studio deschis de producatorul de jocuri in afara granitelor Frantei, unde se afla sediul central, fiind in acelasi timp un centru de coordonare regionala pentru operatiunilor Ubisoft in Europa de Est, au completat reprezentantii companiei.

In aceasta vara Ubisoft Romania a deschis primul centru de dezvoltare si testare a jocurilor video din Bulgaria, centru care va fi subordonat studioului din Romania.

Studioul din Bulgaria este condus de Alexandru-Ion Radu, care anterior a ocupat functia de director de resurse umane al studioului din Romania, si care raspunde direct directorului general al Ubisoft Romania, Sbastien Delen.

"Proximitatea fata de Romania a fost, in acest context, un mare avantaj, intrucat permite noii structuri sa se dezvolte profitand de experienta studioului din Bucuresti, cele doua echipe lucrand in stransa colaborare", a adaugat acesta, referindu-se la deschiderea studioului din Sofia.

"Stiam ca in Sofia putem gasi specialisti bine instruiti si talentati, iar in vara anului trecut am hotarat sa aducem 11 dintre ei, 9 progamatori si 2 artisti, in studioul din Bucuresti. Acestia au contribuit la succesul jocului Blazing Angels: Squadrons of WWII, convingand astfel managementul de varf Ubisoft ca stabilirea unui nou studio de productie in Sofia este o oportunitate care nu trebuie ratata," a spus Alexandru-Ion Radu.

Ubisoft Romania a raportat o cifra de afaceri de peste 20,5 milioane de lei noi in 2005, din care doar 15% au fost vanzari in tara, iar restul din exporturi, au declarat reprezentantii companiei. In 2004, Ubisoft Romania a avut o cifra de afaceri de 12,7 milioane lei noi, conform datelor financiare publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.

In primul trimestru al anului 2006, cifra de afaceri a companiei a depasit 6 milioane de lei noi, inregistrandu-se o crestere de 21,3% fata de perioada similara a anului trecut.

Ubisoft este singurul mare producator si editor de jocuri video pentru calculatoare si console prezent in Romania, fiind un jucator major si pe piata de distributie a jocurilor video cu o cota de 25%, in conditiile in care distribuie exclusiv jocuri publicate de Ubisoft.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri