Parcul stiintific si tehnologic Tetapolis, proiect al Tetarom, lanseaza astazi un incubator digital din Romania. Realizat in parteneriat cu Asociatia Internationala a Parcurilor Stiintifice (IASP), Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Primaria municipiului Cluj-Napoca, Incubatorul Digital are 4 echipe care functioneaza aici. Acestora li se vor adauga alte 30 de companii in urma hackathonului pe care TETAPOLIS il va organiza in perioada imediat urmatoare.

Incubatorul digital ocupa in prezent o suprafata de 1.000 mp in cladirea A1 a parcului Tetarom, pe trei nivele. Aici functioneaza si laboratorul de fabricare (Fab Lab), dotat cu utilaje in valoare de 500.000 de euro, care ajuta companiile incubate sa dezvolte prototipurile produselor pe care vor sa le lanseze pe piata.

„Cele patru echipe incubate in urma hackaton-ului organizat anul trecut in cadrul TechFest lucreaza aici din luna martie. Braintronix este o echipa de romani care locuiau in Franta si au revenit in tara tocmai pentru a fi incubati in parcul stiintific si tehnologic, unde au intrat deja in productie specializata in livrarea de roboti programati cu inteligenta artificiala. Telios dezvolta un proiect de telemedicina generala implementat initial pentru SUA si care a reusit sa reduca cu 90% incidenta apelurilor la Urgenta in statul California. Medicul neurolog Bogdan Florea, care a descoperit activitatea creierului cand se credea ca este in moarte cerebrala, vrea sa realizeze in incubatorul digital prototipul unui aparat EEG care sa poata citi aceasta a sasea stare. Echipa Pony Car Sharing a produs si a instalat pe masinile lor o cutie neagra care colecteaza toate datele din trafic in cadrul unui proiect IoT (internet of things) ”, a declarat Viorel Gavrea, manager Tetarom.

Tetapolis este primul parc stiintific si tehnologic din Transilvania, lansat in noiembrie 2016, in cadrul festivalului de tehnologie TechFest.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri