O eroare informatica pe Nasdaq a prabusit valoarea actiunilor mai multor companii tehnologice, o actiune Amazon ajungand sa coste doar 123,47$ pe anumite site-uri terte, in timp ce in cazul altor companii, valoarea unei actiuni a crescut cu peste 3.200%.

Nasdaq a spus ca de vina este “folosirea necorespunzatoare a unor date de test” care au fost extrase de la furnizori terti de date financiare. Bursa din SUA spune ca lucreaza cu terti vendori pentru a rezolva orice fel de problema s-ar mai putea ivi pe site-urile lor.

Problemele de tranzactionare s-au regasit pe site-uri majore de finante, inclusiv Bloomberg, Google Finance si Yahoo Finance si, pana in prezent, nu se stie cu exactitate cand au inceput erorile. Notificarile de actiuni pentru companiile tech au inceput sa vina in seara de luni spre marti.

O companie precum Amazon deschide, de obicei, in jurul a 972 $/actiune insa, din cauza erorii catastrofice, actiunea a atins doar 123,47$. Pentru alte companii, precum producatorul de jocuri detinut de Facebook, Zynga, eroarea a fost un succes – cel putin imaginar, avand in vedere ca firma nu se mai bucura de vizibilitatea de alta data: crestere de 3.292% fata de valoarea normala a unei actiuni, scrie TheVerge.com.

Si valoarea actiunilor Apple s-a prabusit, subit, cu circa 14%, in timp ce actiunile Alphabet, companie umbrela a Google, actiunile au coborat cu peste 86%.

Nasdaq a subliniat de mai multe ori ca datele din bazele lor de date nu sunt sub nicio forma corupte sau false, fiind vorba doar de erori ale tertilor.

Sursa foto: Shutterstock/Have a nice day Photo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri