Kaspersky Lab a introdus o noua solutie pentru utilizatorii de dispozitive Android, Battery Life. Aceasta aplicatie gratuita a fost creata pentru a evita situatia in care utilizatorii de telefoane raman fara baterie in cel mai nepotrivit moment.

Conform unui studiu, 9 din 10 utilizatori intra in panica atunci cand li se descarca bateria telefonului. Acest lucru nu este surprinzator, tinand cont de faptul ca oamenii sunt mai ingrijorati atunci cand nu au telefoanele cu ei decat atunci cand sunt fara partenerii lor.

In multe dintre cazuri, sa ai un smartphone descarcat nu este doar o experienta neplacuta, ci una potential riscanta. De exemplu, un utilizator ar putea ramane fara posibilitatea de comunicare prin intermediul mobilului intr-o situatie de urgenta sau atunci cand se afla intr-un mediu necunoscut. Battery Life este conceput pentru a rezolva aceasta problema, spun oficialii companiei de securitate.

Solutia Kaspersky Lab analizeaza toate aplicatiile de pe dispozitivele utilizatorului si le identifica pe acelea care consuma cea mai multa energie. Acest lucru este foarte important, tinand cont de faptul ca 96% dintre aplicatiile de pe dispozitivele Android ruleaza in background, chiar daca utilizatorul nu le-a lansat. Battery Life poate opri acesti ”consumatori de baterie” si extinde, astfel, durata de viata a bateriei dispozitivului. De asemenea, Battery Life va afisa utilizatorului un mesaj urgent daca vreo aplicatie incepe sa foloseasca mai multa energie decat in mod normal.

O alta caracteristica utila a Battery Life este abilitatea de a calcula timpul ramas inainte ca bateria smartphone-ului sa fie descarcata complet. Aceasta informatie le ofera utilizatorilor posibilitatea de a gasi urgent o modalitate de a-si incarca telefonul inainte sa nu-si mai poata folosi telefonul. In mod similar, in timpul alimentarii, Battery Life calculeaza timpul ramas pana cand bateria este incarcata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri