Compania Nationala Posta Romana informeaza ca reia procesul de selectie a unui partener bancar, privind oferirea de servicii si produse bancare, prin intermediul oficiilor postale. In acest context, invita institutiile bancare interesate de un parteneriat cu Posta Romana, sa transmita scrisori de intentie. Compania de stat avea deja o intelegere cu Patria Bank pentru a oferi servicii similare.

Potrivit oficialilor Patria, parteneriatul este inghetat, lucru sustinut si de anteriorul ministru al telecomunicatiilor, Augustin Jianu.

In contextul strategiei de dezvoltare, de modernizare comerciala si operationala a companiei, Posta Romana intentioneaza demararea unui proiect prin care urmareste diversificarea portofoliului de produse oferite clientilor. Astfel, compania isi manifesta intentia de a presta servicii si de a oferi produse bancare la nivel national, printr-un contract ce urmeaza a se incheia cu o institutie bancara ce activeaza pe piata din Romania.

„Prin acest proiect, la ghiseele Postei Romane selectate la nivel national, se vor putea tranzactiona, pe modelul altor administratii postale europene, produse si servicii bancare in conditii de proximitate si convenienta, in beneficiul tuturor clientilor”, a declarat Andrei Stanescu, directorul general al Postei Romane.

Serviciile bancare ce urmeaza a fi oferite prin intermediul retelei de subunitati postale sunt: depunere si retragere numerar, acordare de credite, emitere de carduri credit/debit, servicii referitoare la incasari rate de credit, servicii de colectare a creantelor, servicii de intermediere in asigurari, servicii aferente contractarii serviciilor de tip internet, in conformitate cu legislatia bancara.

In cadrul oficiilor Postei Romane, lucratorii inca folosesc imprimante pe ace, monitoare CRT invechite si nu exista posibilitatea platii cu cardul, fiind una dintre cele mai invechite institutii de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri