Piata videoproiectoarelor in primul semestru al anului s-a ridicat la 7.713 de unitati, avand o valoare de circa 4,07 milioane de euro, conform BenQ, unul dintre principalii jucatori pe acest segment.

Pretul mediu de vanzare a fost de 528 euro, in scadere cu 3% (de la 545 euro) comparativ cu prima jumatate a anului 2016.

Conform oficialilor BenQ, acest brand a fost lider de piata in primele sase luni ale anului, cu o cota de 40,33%. „Analizand datele din studiul furnizat de Future Source Consulting, cei 44.44% obtinuti de BenQ in trimestrul doi insumeaza pe segmentul de videoproiectoare mai mult decat au vandut impreuna urmatoarele 4 branduri concurente”.

Din punct de vedere al tipului de aplicatie la utilizare, BenQ este nr. 1 pe toate segmentele, avand pe zona de videoproiectoare Corporate, 51,89% din piata locala, pe zona Institutionala o pondere de 38,64%, iar pe segmentul Home Display o cota de 35,93%.

Principalii concurenti ai BenQ sunt Epson sau Canon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri