Apple va lansa maine, la zece ani de la lansarea primului iPhone, un nou model care va avea cel mai probabil pretul de 1.000 $, depasind (si) acest prag pecuniar si psihologic. wall-street.ro va transmite near live evenimentul de la Cupertino, California. Ce iti va cumpara, insa, 1.000 $?

Pretul de 1.000 $ este dublu fata de originalul din 2007, iPhone 1, prezentat de Steve Jobs. Mai multe site-uri internationale indica faptul ca noul iPhone va avea un display mai luminos, OLED, care se va intinde pe toata suprafata, eliminand orice spatiu. De asemenea, ar putea avea recunoastere faciala pentru deschiderea telefonului si incarcare wireless.

Un pariu sigur ar putea fi, de asemenea, si o camera chiar mai performanta decat cele regasite in iPhone 7 si iPhone 7 Plus.

Toate aceste facilitati se regasesc, insa, si in alte telefoane mai ieftine. Apple are un “fler de marketing” exceptional si, cumulat cu un design care aproape sigur va prinde, ar putea convinge pe multi sa deschida portofelele.

De ce telefoanele costa din ce in ce mai mult, si nu mai putin

Apple nu este singura companie care ridica pretul telefoanelor. Lideul pietei, Samsung, a lansat Galaxy Note 8 la pretul de 930$. Tendinta reflecta tehnologia din ce in ce mai sofisticata din telefoane, care au ajuns un simbol al statutului social, precum masinile. In ambele situatii, multi consumatori sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru modelele “de lux”.

“Oamenii au ajuns sa tina la telefoanele lor mai mult decat la majoritatea altor lucruri – uneori chiar mai mult decat la mancare sau sex”, spune analistul tehnologic Patrick Moorhead.

Analistul Apple Gene Munster estimeaza ca 20% din telefoanele care se vor vinde anul viitor vor fi ale modelului de 1.000 $.

Operatorii telecom, precum Orange, Vodafone sau Telekom vor oferi posibilitatea achizitionarii in rate a terminalului, pe o perioada de 2 sau chiar 3 ani, pentru a reduce “socul initial”.

Cel mai probabil insa, compania va prezenta maine si unul sau mai multe modele de iPhone-uri care aduc imbunatatiri minore iPhone 7, la un pret mai rezonabil. Acum, pretul unui iPhone 7 este de circa 3.000 de lei, in crestere cu circa 50 de euro fata de modelul anterior.

Modelul deluxe al viitorului iPhone s-ar putea vinde cu peste 4.500 de lei.

Sursa foto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri