Astazi vor fi lansate cele mai noi modele de iPhone-uri ale Apple, la zece ani de cand Steve Jobs a urcat pe scena din Cupertino, California, si a revolutionat industria telefoanelor. Ce aduc nou iPhone X, 8 si 8 Plus si, mai ales, la ce preturi sa ne asteptam in Romania?

Evenimentul are loc la noul Steve Jobs Theater din Cupertino unde, ca de obicei, Apple promite un show tehnologic ce va fi urmarit pe plan mondial.

Dupa luni intregi de zvonuri si informatii "scapate online", avem o imagine destul de clara despre ce ne va astepta - si vor fi destul de multe. Piesa centrala - noul iPhone X, pret de 999$, insotit de duo-ul iPhone 7s si 7s Plus sau, cum spun unii, iPhone 8 si iPhone 8 Plus (ramane sa vedem cum va denumi compania noul trio de terminale mobile).

Mai multe site-uri internationale indica faptul ca noul iPhone va avea un display mai luminos, OLED, care se va intinde pe toata suprafata, eliminand orice spatiu. De asemenea, ar putea avea recunoastere faciala pentru deschiderea telefonului si incarcare wireless.

Un pariu sigur ar putea fi, de asemenea, si o camera chiar mai performanta decat cele regasite in iPhone 7 si iPhone 7 Plus.

Evenimentul incepe la ora 20:00 a Romaniei si wall-street.ro va transmite near live toate informatiile esentiale.

18:53

Asa arata noul Steve Jobs Theater - locul unde va avea loc evenimentul din seara aceasta, de la ora 20:00. Via Techcrunch.com.

18:55

Evenimentul va avea loc la subsolul cladirii Steve Jobs Theater, in fix 65 de minute.

20:00

Sala este arhiplina in Steve Jobs Theater, in cateva minute va incepe evenimentul!

20:05

Tim Cook, CEO Apple, vorbeste in primele minute despre Steve Jobs, spunand ca dedica teatrul acestuia, "pentru ca l-am iubit si pentru ca adoram zile precum acestea". Evenimentul a fost deschis, de altfel, de vocea lui Steve Jobs, spunand ca Omenirea va crea lucruri extraordinare.

20:08

Tim Cook vorbeste despre tragedia provocata de cele doua uragane care au lovit SUA in ultima perioada.

20:09

CEO-ul companiei continua prin a vorbi despre "noua casa" a Apple - Steve Jobs Theater. "Cea mai moderna cladire construita pentru evenimente, ecologica 100%".

20:12

RETAIL - compania vorbeste despre conceptul magazinelor Apple si despre cei peste 500 milioane de oameni, anual. Design-ul ramane, insa, unul dintre principalele atuuri ale companiei, inclusiv in retail.

Noul design al magazinelor - compania creeaza o "plaza" in cele mai mari orase in care este prezenta compania.

20:13

Astfel, "Apple Stores" se numesc, acum, Apple Town Squares. Ramane de vazut cand si daca noul concept de magazine, mult mai spatios, va intra si in Romania.

20:17

Compania va continua sa investeasca in extinderea conceptului de Apple Town Squares "pe intreg globul", inclusiv in Paris - o cladire de 5 etaje, in Milano, dar si in alte orase mari din lume.

20:18

O mostra de magazin Apple Town Square, asa cum este prezentat in Steve Jobs Theater.

20:20

APPLE WATCH

Tim Cook urca pe scena si prezinta noul Apple Watch - 50% crestere a vanzarilor de la an la an pentru produsul lansat de companie.

Tim Cook anunta ca Apple Watch a devenit lider de piata, dupa ce anul trecut ocupa locul doi.

20:20

Apple depaseste, astfel, Samsung pe segmentul de ceasuri inteligente.

20:23

Jeff Williams intra pe scena pentru a prezenta update-urile Apple Watch.

20:25

Noul Apple Watch va avea noi facilitati pentru inotatori, maratonisti - sportivi, per total. Senzorul de batai ale inimii, cel mai folosit pe plan global, este profund imbunatatit - mai multe informatii, doar prin ridicarea mainii. Noi masuratori precum resting heart rate sau cat de repede iti revii dupa sport.

20:27

Ceasul te avertizeaza cand iti creste tensiunea, fara a fi activ. Ritmul inimii este, de asemenea, mult mai bine detaliat - este unul dintre principalele motive pentru atacuri de cord si poate fi preintampinat, spune oficialul companiei, de catre noul Apple Watch.

20:29

Noul Apple Watch are conectivitate celulara, demonstrata intr-un nou clip, putand primi apeluri direct pe ceas.

20:30

Poti primi telefoane direct pe telefon, pe langa mesaje; poti folosi maps si location pentru "find my friend", totul fiind direct disponibil si pe telefon.

De asemenea, poti rula 40 de milioane de piese muzica prin Apple Music, direct pe Apple Watch.

20:32

Oficialul Apple sustine ca autonomia bateriei Apple Watch a crescut cu 50%.

20:33

Procesorul Dual-Core are cu 70% mai multa putere. Compania a integrat un SIM electronic mai mic decat nano-SIM, direct in ceas.

20:37

Dierdre, din echipa Apple Watch, a fost sunata de Jeff. Dierdre se afla pe un lac si, chiar si asa, calitatea sunetului pare a fi foarte buna - repetam, apel realizat direct din ceas.

Ceasurile vin cu mai multe curele - de la piele la sportive.

20:37

Cateva statistici despre Apple Watch Series 3.

20:38

Ceasul vine in doua versiuni - 329 $ si 399 $. Romania nu se afla in prima linie de lansare a ceasului care va fi disponibil in 22 septembrie.

20:42

APPLE TV

Acum, cu rezolutie 4K, "ideal pentru televizoarele de mari dimensiuni". ATV 4K.

20:44

Apple TV 4K suporta atat 4K cat si HDR. Suporta, de asemenea, HD-10 cat si DolbyVision.

20:47

Interfata Apple TV a fost, de asemenea, complet refacuta.

"Inima" Apple TV este cip-ul 10x, de 2x mai rapid, iar grafica de 4x mai rapida. Continutul este oferit de unele dintre cele mai mari case de productie din lume.

20:48

Titluri Netflix si Amazon 4K vor intra pe Apple TV "curand".

20:54

Apple TV4K, 179 de dolari, livrat pe 22 septembrie.

20:54

Urmatoarea oprire... iPhone!

20:55

Cook face o mica retrospectiva a ultimilor 10 ani din istoria iPhone-urilor.

20:57

Noile telefoane - iPhone 8, si din clipuri se poate vedea ca partile dorsale sunt din sticla.

20:59

iPhone 8 si iPhone 8 Plus. Design-ul este complet nou - sticla atat pe spate, cat si pe fata. Silver, Space Grey si Gold Finish. Sticla este mai solida cu 50% - "cel mai solid telefon, sigilat microscopic impotriva apei si a prafului".

21:01

Speakere mai puternice cu 25% decat iPhone 7, cu bas mai profund. iPhone 8 are "cel mai puternic si inteligent cip dintr-un smartphone", A11 Bionic, 4,3 miliarde tranzistori, 6 core, 4 high efficienty cores (70% mai rapid decat A10) si GPU mai rapid cu 30%.

21:03

Autofocus mai rapid in intuneric, procesor mai bun pixel. Camera de 12 MP, senzor nou, filtru de culori nou, zgomot mai mic.

Doi noi senzori in camera, stabilizare optica.

21:03

Detaliu pe camera dorsala a iPhone 8.

21:06

iPhone 8 Plus aduce si "Portrait Lighting" , o tehnologie noua care schimba, in timp real, compozitia fotografiei pentru a analiza luminozitatea - arata, ce este drept, impresionant. Este inca in varianta beta, dar va fi livrat odata cu primele iPhone 8 Plus.

21:08

Pe segmentul video, similar, au fost aduse imbunatatiri - dividarea fiecarui frame (2 milioane/secunda) pentru o cursivitate 4K la 60 fps. 260 de frame-uri/secunda, dublu fata de iPhone 7, pentru slow motion.

21:09

Augmented Reality - camera calibrata pentru AR, low light si 60 fps, nou gyro si accelerometru si urmarire a miscarii precisa.

21:10

A11 Bionic Chip, integrat in noile iPhone-uri, a fost conceput si pentru Realitate Virtuala.

21:13

Audio Spatial - daca te apropii, in Realitate Virtuala, de sursa de zgomot, sunetul creste in intensitate. Ceva ce este foarte important pentru creatorii jocurilor VR.

21:13

Apple anunta incarcare wireless pentru iPhone 8.

21:16

Oficialul Apple subliniaza ca din ce in ce mai multe companii ofera, in spatiile lor, locuri unde poti incarca wireless smartphone-urile.

21:17

iPhone 8 vine direct de la 64 de GB capacitate, la pretul de 699 $, iPhone 8 Plus cu pretul de 799 $. Preorders de pe 15 septembrie, disponibile pe 22 septembrie. Upgrade-ul la iOS 11, de pe 19 septembrie.

21:18

Tim Cook - "one more thing", sintagma folosita de Steve Jobs. "Viitorul smartphone-urilor - sa fie, oare, vorba de iPhone X? DA, este vorba de iPhone X.

21:20

iPhone X - numai ecran, Apple renunta la margini.

21:20

Vine in Space Grey si Silver, cu display Super Retina.

21:21

Rezolutie 2046×1125. 458 PPI, cea mai mare pentru un iPhone. Suporta HDR in Dolby Vision, HDR10 si True Tone.

21:22

Este suficient sa apesi scurt pe ecran pentru a deschide telefonul.

21:24

Evident, nu mai are buton de Home. Cand vrei sa ajungi pe home, swipe de jos in sus si atat. Aceeasi miscare de ridicare de jos in sus, pentru a ajunge in Home. Oficialii companiei prezinta o serie de gesturi noi.

21:24

Schiller introduce, pentru prima oara, Face ID, pentru deschiderea telefonului.

21:25

Trebuie doar sa te uiti la telefon, acesta iti recunoaste chipul si se deschide.

Pentru a reusi acest lucru, compania a inclus in telefon Dot Projector, camera infrarosu, iPhone illuminator si multi alti senzori. Functioneaza chiar si in intuneric - prin proiectarea a peste 30.000 de "puncte" invizibile care mapeaza fata.

21:27

Procesorul nou A11 Neural Engine are design Dual-core care poate procesa peste 600 miliarde de operatiuni/secunde, fiind folosit pentru Face ID Recognition.

Face ID iti invata chipul chiar daca iti schimbi frizura, te barbieresti sau porti ceva pe cap. NU poti pacali sistemul prin masti.

21:30

Cat de sigur este? Nu exista unul perfect, niciodata - in touch ID, sansa de a deschide telefonul altcuiva era de 1 la 50.000. Statisticile la face ID - 1 la un milion.

21:30

Face ID functioneaza si cu Apple Pay - te uiti la telefon tinand terminalul aproape de POS si platesti.

21:32

Setarea Face ID dureaza doar cateva secunde si este de doua ori mai sigura decat touch ID.

21:34

Urmeaza o demonstratie care pune in valoare miscarile noi, dar si ecranul fara margini.

21:36

iPhone X arata bine. Urmeaza sa aflam insa pretul - in Romania, probabil undeva in jurul a 5.000 de lei.

21:39

True Depth Camera si Emoji-urile, demonstrate.

21:41

Camerele sunt mai rapide, similare cu cele din iPhone 8, senzori mai rapid.
Stirea majora - dual optical image stabilization, pentru imagini mai bune, mai ales in lumina redusa. Flash-ul are acum 4 LED-uri pentru stabilizarea mai buna a luminii.

21:43

Camera dorsala din iPhone 8 a fost implementata in iPhone X si pe camera frontala, pentru selfie-uri.

Autonomia bateriei - cu 2 ore mai mult decat iPhone 7, promite Apple.

21:46

Apple prezinta un charger care permite incarcarea wireless a celor mai noi device-uri, inclusiv ceasul Apple Watch 3. Se va numi AirPower si va fi lansat anul viitor.

21:47

Urmeaza, dupa un scurt clip, anuntul asteptat de toti - pretul si disponibilitatea iPhone X.

21:51

iPhone X - 64 de Gb - 999 $, in SUA - 27 octombrie preorder, 3 noiembrie vor incepe sa fie livrate.

21:52

Tim Cook incheie prezentarea in aplauze puternice.
Ce parere ai despre noile terminale prezentate de Apple? Te incurajam sa comentezi.

21:54

Tim Cook considera ca Steve Jobs ar fi mandru de noile realizari ale Apple.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri