Firma de comert pe internet Net-Com a lansat, miercuri, primul magazin romanesc online de produse de comunicatii, in special compatibile si aplicatii ale sistemului de telefonie pe internet Skype.
Pe site-ul companiei sunt disponibile peste 1000 de produse, telefoane fixe ori mobile, aparate de orientare GPS (Global Positioning System) si solutii de telecomunicatii preplatite. Site-ul este, totodata, o interfata virtuala intre companiile de telecom si clientii online, oferind servicii de administrare a relatiilor cu utilizatorii.

Punctul de atractie al site-ului consta comercializarea si promovarea telefoanelor de tip Skype, cel mai popular program de telefonie prin internet. in Romania numarul utilizatorilor de Skype a crescut cu 200% fata de anul trecut, depasind 500.000 de abonati.

incepand cu august 2006, SMC Networks a anuntat disponibilitatea primului telefon mobil pentru internet in Romania. Telefonul Wi-Fi, premiat la targul CeBit si distribuit in Romania prin Omnilogic, include software-ul Skype, care permite efectuarea de convorbiri telefonice gratuite cu utilizatorii Skype din intreaga lume fara a utiliza un calculator si realizarea de apeluri telefonice catre liniile telefonice obisnuite si catre telefoanele mobile la un pret scazut.

Portalul foloseste o interfata asigurata de Gecad E-payment si se accepta atat plata cu card cat si cu bani lichizi la livrare.Costul fiecarei livrari este de 5 euro.

Grupul de software Gecad se asteapta ca valoarea totala a tranzactiilor in magazinele romanesti online, efectuate cu card bancar, sa creasca anul acesta cu 25% peste valoarea de 10 milioane de euro, inregistrata in 2005. Potrivit datelor oferite de companie, din cele aproximativ 800 de magazine online existente in Romania, peste 400 folosesc solutia de procesare a platilor electronice ePayment, oferita de Gecad.

Din cele aproximativ 1000 de magazine romanesti care opereaza online, doar 1% vor rezista ca branduri puternice in urma torii ani, a declarat anterior Marius Ghenea, directorul retailerului virtual PCFun. Cu toate acestea, comertul online va creste pana la sfarsitul anului cu 300% si va atinge cifra de 60 milioane de euro, a estimat Ghenea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri