Grupul german Siemens a confirmat, vineri, ca a obtinut un contract cu parteneri argentinieni, pentru contruirea a doua centrale electrice in Argentina, pentru o suma totala de 1,6 miliarde de dolari.

Cele doua centrale, de la Campana, in provincia Buenos Aires si din Timbues, in apropierea orasului Rosario, din provincia vestica Santa Fe, vor fi operate de catre companiile de electricitate argentiniene TMB si TSM. Fiecare dintre acestea va avea o capacitate de 830 de magawatti.

Siemens a castigat acest contract in defavoarea companiei franceze Alstom si a celei japoneze Mitsubishi, care si-au manifestat, de asemenea, interesul pentru acest contract.

Ministrul argentinian pentru planificare a dezvaluit numele castigatorului pentru licitatie in luna octombrie si a anuntat suma care ii va corespunde companiei Siemens, respectiv de aproximativ un miliard de dolari.

Construirea acestor doua noi centrale se inscrie in cadrul unui vast plan guvernamental pentru evitarea unei crize energetice. Dupa trei ani de crestere economica de peste 8%, economia argentiniana trebuie sa-si foloseasca toate resursele, iar sistemul de alimentare si electricitate joaca un rol important in acest aspect.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri