Motorola va proiecta, desfasura si supraveghea utilizarea tehnologiei Wi-Fi in sase orase din Marea Britanie cu acoperire BT
Motorola a fost selectata de British Telecom (BT) pentru a furniza infrastructura si serviciile necesare implementarii retelei Mesh Wi-Fi in sase orase care sunt cuprinse in proiectul Orase Wireless, initiat de BT in Marea Britanie. Pentru Motorola, contractul presupune proiectarea, implementarea si supravegherea retelelor Wi-Fi la nivelul oraselor cu acoperire BT, precum Birmingham si Newcastle.

Ne face o deosebita placere sa anuntam colaborarea cu Motorola pentru desfasurarea retelei Wi-Fi in sase din cele 12 Orase Wireless din Marea Britanie. Retelele din proiectul Orasele Wireless vor permite o conectare neintrerupta si vor oferi acces liber la aplicatii si servicii valoroase - informatii privind locurile de parcare, modalitati de acces la informatii turistice si servicii publice. Proiectul Orase Wireless permite zonelor metropolitane acces wireless extins in banda larga, oferind oamenilor posibilitatea de a folosi reteaua pentru o varietate de programe de divertisment, educatie si comunicare, precum email, apeluri video si vocale, toate acestea fiind disponibile chiar si in timpul deplasarii", a spus Dave Hughes, director al BT Wireless Broadband.

Solutia wireless pentru orase oferita de BT (British Telecom) include tehnologie performanta marca Motorola, dar si tehnologie de la alti distribuitori. Motorola va furniza solutii din portofoliul sau wireless in banda larga, care vor fi implementate in orase, respectiv in amplasamente deja existente, precum corpurile de iluminat publice. Solutia Motorola permite economisirea costurilor si a timpului pe care il presupune construirea unei retele fixe prin transmiterea informatiei wireless. Tehnologia Mesh reprezinta garantia faptului ca retelele vor fi sigure si puternice. Aceasta tehnologie permite retelei sa se "repare" singura in situatia in care diverse puncte de acces individuale cedeaza ca urmare a redirectionarii traficului.

"Pionier in ceea ce priveste dezvoltarea solutiilor wireless in banda larga, compania Motorola este incantata sa se alature companiei BT in lansarea proiectului Orase Wireless prin implementarea retelelor Mesh Wi-Fi. Proiectul Orase Wireless va oferi consumatorilor, companiilor si autoritatilor ceea ce isi doresc: un serviciu in banda larga perfect utilizabil atat acasa, cat si la serviciu, dar si in zonele naturale, neaglomerate ale orasului, a spus si Jose Figueroa, vicepresedinte si director general al Motorola Networks si Enterprise EMEA.

Una dintre companiile de top in ceea ce priveste solutiile si serviciile de telecomunicatii, BT este isi desfasoara activitatea in 170 de tari.Principalele sale activitati includ servicii IT de retea, servicii de telecomunicatii locale, nationale si internationale, alaturi de produse si servicii valoroase de internet si in banda larga. La data de 31 martie 2006, cifra de afaceri anuntata de BT Group se ridica la aproximativ 38 milioane dolari, cu un profit brut de aproximativ patru milioane dolari. British Telecommunications plc (BT) este o companie subsidiara detinuta in totalitate de BT Group si include toate afacerile si proprietatile BT Group. BT Group plc este listata la bursa de valori din Londra si New York.

Motorola este lider mondial in domeniul comunicatiilor wireless si de banda larga. Una dintre cele 100 de companii incluse in celebrul top Fortune 100, avand o traditie indelungata si o prezenta puternica pe piata mondiala, Motorola a inregistrat in anul 2005 vanzari in valoare de 35,3 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri